Deprem bölgelerindeki 600 bin Suriyeli İstanbul'a mı getirildi? Bakanlıktan tartışma yaratan iddiaya yanıt

Bir televizyon programında ortaya atılan 'Depremde yıkıma uğrayan bölgelerdeki 600 bin Suriyelinin İstanbul'a götürüldüğüne ve bilet paralarının Göç İdaresi Başkanlığı tarafından karşılandığına' yönelik iddia kamuoyunda büyük tartışma yarattı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'ndan iddialara ilişkin yapılan açıklamada haberlerin tamamen gerçek dışı ve hayal ürünü olduğu ifade edildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bir televizyon kanalının sabah programında Göç İdaresi Başkanlığı ve personelinin mesnetsiz ifadelere maruz bırakıldığı ve yine gerçekliği olmayan verilerin kaynak gösterilmeksizin iddia yoluyla dolaşıma sokulmak istendiği görülmüştür.

"İDDİALAR TAMAMEN GERÇEK DIŞI VE HAYAL ÜRÜNÜDÜR"

Mevzubahis programda ortaya atılan '600 bin Suriyelinin İstanbul'a götürüldüğüne ve bilet paralarının Göç İdaresi Başkanlığı tarafından karşılandığına' ilişkin iddialar tamamen gerçek dışı ve hayal ürünüdür" ifadelerine yer verildi.

"STK'LARLA İRTİBATLI BİR ŞEKİLDE YÖNETİM SÜRDÜRMEKTEYİZ"

Açıklamada, "Yüzyılın en büyük felaketi olarak değerlendirilen depremin ardından milletimizin, hatta dünyanın farklı ülkelerinin seferber olduğu bugünlerde provokasyonun dahi sınırlarını zorlayan sorumsuzca açıklamaların kabul edilmesi mümkün değildir. Söz konusu gerçek dışı açıklama da deprem sonrası ortaya atılan diğer iddialar gibi, bugüne kadar farklı yol ve yöntemlerle ülkemizde yaşayan yabancılar üzerinden gerçekleştirilen dezenformasyon ve algı yönetimi çalışmalarının yeni bir boyutu olarak değerlendirilmektedir. Göç İdaresi Başkanlığı olarak kamu kuruluşlarıyla, STK'larla ve uluslararası göç kuruluşlarıyla irtibatlı bir şekilde afet sürecinde de göç yönetimini kesintisiz bir şekilde sürdürmekteyiz.

"DOĞRU BİLGİ İÇİN RESMİ KURUMLARI TAKİP EDİN"

Bu kapsamda deprem bölgesinde yaşayan yabancıların farklı illere çıkışları kayıtlı ve izinli olarak sağlanmaktadır. Ayrıca sorumlulukları gereği bu ülkeye en iyi şekilde hizmet eden mesai arkadaşlarımızı ve Başkanlığımızı zan altında bırakan gerçek dışı ifadeleri de kabul etmiyoruz. Medya kuruluşlarımız başta olmak üzere kamuoyunun bu tür açıklamalara ve iddia sahiplerine itibar etmemesi, doğru bilgi için resmi kurumları takip etmesi büyük önem arz etmektedir" denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN