DEM Parti Siirt Milletvekili Sarıtaş: Devletin Bütün İmkanlarına Karşı Yarışıyoruz

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, kent genelinde bulunan liselerde öğrencilere yapılan TYT deneme sınavında, siyasi parti adayının isminin kitapçık üzerinde yer almasına sert tepki göstere olay hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, DEM Parti Siirt Belediye EŞ Başkan Adayları Safiye Alağaç, Mehmet Kaysi ve DEM Parti Siirt ilçe yönetimi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, basın açıklaması düzenlemek istedi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Siirt Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle kısa bir tartışılma yaşayan DEM Parti heyeti daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapısının önünde açıklama yaptı.

Açıklama yapan milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, “Ben bu şehrin vekiliyim, aracımla il milli eğitim müdürlüğü bahçesine göremiyorum. Memurlar engel oldu. Burada x partisinin adayı kalkıp il milli eğitim adına ücretsiz deneme sınavı, kendi reklamıyla, kendi ismiyle okullarda 12’inci sınıflarda lise öğrencilerine sınav yaptırabiliyor ve biz milli eğitimin bahçesine giremiyoruz. Biz burada herhangi bir parti ile yarışmıyoruz, devletin bütün imkanlarıyla yarışıyoruz dediğimiz şeyin bütün izahatı budur. Kalkacaksınız yasadan, hukuktan bahsedeceksiniz. Anayasada net açıktır, 657 diye bir şey vardır bu memlekette, 657’ye tabi olan tarafsızdır. Hiçbir siyasi partiye de üye olmaz. Ama nasıl oluyor da İl Milli eğitim Müdürü bunu yapabiliyor. Ayrıca bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağız.” Dedi.

 

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN