DEM Parti, İstanbul için Başak Demirtaş'ın alternatifini buldu! O isim Siirt eski milletvekili!

İstanbul'da seçim dengelerini değiştirebilecek potansiyele sahip olduğu bilinen DEM Parti'de Başak Demirtaş'ın yerine Meral Danış Beştaş'ın ismi parti kulislerde öne çıkmaya başladı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken sonucu en çok merak edilen ilerin başında İstanbul geliyor. Mega kentte CHP mevcut başkan Ekrem İmamoğlu ile devam ederken AK Part Murat Kurum'u, İYİ Parti ise Buğra Kavuncu'yu aday gösterdi. Seçimin kaderini belirleyecek bir oy potansiyeline sahip olduğu bilinen DEM Parti'de ise Başak Demirtaş'ın geri adım atması sonrası belirsizlik devam ediyor.

İSTİŞARE SÜRECİ YÜRÜTÜLMEDİ

Başak Demirtaş'ın adaylığı konusunda partinin içinde uzlaşma sağlanamadığı ve adaylık beyanının istişare süreci yürütülmeden yapılmasına eleştiriler olduğu kulislerden sızan bilgiler arasında. Özellikle parti içinde güçlü bir konumda bulunan kadın örgütlenmesinin, Demirtaş'ın adaylığına karşı çıktığı ve adaylık sürecinin istişare ile belirlenmesi gerektiğine yönelik net bir tutum sergilediği ifade edildi.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ'IN İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

Başak Demirtaş'ın geri çekilmesi sonrası DEM Parti'nin İstanbul adaylığı için Meral Danış Beştaş'ın ismi ön plana çıkmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde ismi Ankara için de gündeme gelen Beştaş'ın da İstanbul adaylığına ıscak baktığı gelen bilgiler arasında..

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN