DEM Parti ilçe binasına silahlı saldırı düzenlendi

Urfa'nın Birecik ilçesinde gece saatlerinde DEM Parti ilçe binasına saldırı gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Meydan Mahallesi'ndeki Abdulkadir Erdil Caddesi üzerinde bulunan ilçe binasına, saat 03.30 sularında silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda büronun camlarına 14 mermi isabet etti.

Saldırgan ya da saldırganların kimliği henüz belirlenemedi.

İhbar üzerine olay yerine giden polis önlem alarak binada incelemelerde bulundu.

DEM Parti’den belediye başkanı seçilen Mehmet Begit kısa süre sonra kendisine dışarıdan müdahaleler olduğunu ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterinin kaldırılmak istendiğini iddia ederek DEM Parti'den istifa etmişti. DEM Parti de Begit’i belediye başkanlığından istifaya çağırmıştı.

Saldırı hakkında DEM Parti Birecik ilçe örgütünün sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

“Parti Birecik ilçe binamıza silahlı saldırı

Gece saatlerinde kimliği öğrenilemeyen kişi veya kişiler tarafından Parti İlçe Örgütü binasına silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Birecik İlçe Örgütü binasına silahlı saldırı gerçekleştirildi. Meydan Mahallesi Abdulkadir Erdil Caddesi üzerinden yer alan ilçe binasına 03.30’da kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından gerçekleşen saldırı sonucu ilçe binasına onlarca mermi isabet etti. Saldırı sonucu ilçe binasından maddi hasar oluştu.

NE OLMUŞTU?

İlçede  Partimiz 31 Mart seçimlerinden oyların yüzde 56’sını alarak birinci parti oldu. Belediye eşbaşkan adayı olarak gösterilen Mehmet Begit, 29 Nisan’da DEM Partili 3 belediye meclis üyesi ile birlikte partisinden istifa ettiğini açıkladı. Begit’in istifaya gerekçe olarak bayrak ve posterlere müdahale gösterse de aradan geçen 10 günde her hangi bir somut delil gösteremedi. DEM Partili meclis üyeleri yaptıkları açıklamada asıl istifa gerekçesinin Begit’in gerçekleştirmek istediği belediyeye ait taşınmazların satışı noktasından destek vermemeleri olduğunu belirti. Begit’e dönük “istifa et” çağrıları sürerken, Begit’in akrabası olduğu kişiler sanal medya hesaplarından silahlı paylaşımlar yaparak Partili yöneticileri tehdit ediyordu ilçe binamıza bu saldırı gerçekleştirmiştir.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN