DEM Parti'den miting çağrısı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, gündeme dair değerlendirme yapmak üzere basın toplantısı düzenledi. Doğan, kayyuma karşı 13 Haziran'da Hakkari merkezde yapacakları büyük mitinge çağrı yaptı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Doğan, kayyuma karşı 13 Haziran'da Hakkari'de miting düzenleyeceklerini açıkladı.

Doğan, görevden alınan ve yerine kayyum atanan Hakkari Belediyesi’ne ilişkin şu şekilde konuştu:

"Aday göstermesinler" diyenlere "Yıllardır söylüyoruz, kayyum uygulamasıyla ilk kez karşılaşmıyoruz. Bu 3. dönemdir uygulanıyor ve vazgeçilmiyor. Aday olabilirsin ama belediye başkanlığı yapamazsın deniliyor. Güce göre, iktidara göre pozisyon alan bir yargı tanımlaması çıkıyor karşımıza. Yargı sadece siyasallaşmıyor, yargı artık tek bir siyasi parti lehine kararlar alıyor."

13 Haziran'da Hakkari'de düzenlenecek miting için çağrı yapan Doğan, "Sıddık Akış’ın tek suçu Kürt bir seçilmiş olmak. Hakkari son olmalı, atanan kayyum derhal asıl sahibine iade edilmeli. Hakkari halkının iradesine el vermeliyiz. O nedenle biz DEM Parti olarak adalet ve iradeye saygı nöbetlerini sürdürüyoruz. 13 Haziran'da Hakkari'de buluşuyoruz. Kendini sorumlu hisseden bütün yurttaşları saat 15'te Hakkari merkezde yapılacak büyük mitinge çağırıyoruz.

Kürtlerin ağırlıklı, çoğunlukla olarak yaşadığı kentlere uygulanan bu kayyuma hep birlikte hayır demezsek yarın ne malum İstanbul'a atanmacağı. Yetkilileri ikisine de saygı duymaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN