DBP Siirt İl Eşbaşkanları Belli Oldu

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Siirt İl Örgütü, 1'inci Olağan Kongresi'ni Eş Genel Başkan Keskin Bayındır'ın katılımıyla gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Partisinin Siirt kongresinde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Kürt sorunun çözmek istiyorsanız İmralı kapılarını açın" dedi. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Siirt İl Örgütü, 1’inci Olağan Kongresi’ni Eş Genel Başkan Keskin Bayındır'ın katılımıyla gerçekleştirdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binasında yapılan kongreye çok sayıda kişi katıldı. Kongre, demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşuyla başladı. 

Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Kurdistan coğrafyasında yaşanan saldırılara dikkati çekti. Sarıtaş, "4 parça Kürdistan'da Kürt halkına saldıran devletin amacı Kürt halkının birliğini parçalamak. Bize bırakılan direniş mirasına sahip çıkarak, bunlara cevap olacağız" dedi. 

BAYINDIR: BÜYÜK DİRENMELİYİZ

Ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, katledilişinin 31’inci yıl dönümünde Kürt Bilgesi Musa Anter'i anarak konuşmasına başladı. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride değinen Bayındır, Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün Kürt halkının temel talebi olduğunu ifade etti. Bayındır, "Yeniden yapılandırma sürecinde halk ile birlikte onlarca toplantı yaptık. Toplantılarda Sayın Öcalan’a özgürlük talebi vardı. Sayın Öcalan’ın özgürlüğünün tıkanmış tüm sorunları ortadan kaldıracağını belirttiler. Bunu görüp buna denk bir mücadele vermemiz lazım. Kürt halkının büyük direnişi ile Sayın Öcalan’ın özgürlüğü sağlanacak. Bunun için kim ne yapabiliyorsa yapsın. Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Devlet bizi toprağımızdan, doğamızdan göçertmek istiyor. Bu kural tanımaz sisteme karşı büyük direnmeliyiz" diye konuştu. 

'İMRALI KAPILARI AÇILSIN'

Kürt halkına çok yönlü saldırılar olduğunu kaydeden Bayındır, "Erdoğan yeni bir Anayasa’dan bahsediyor. Ancak bunu ortaya koyarken Kürt düşmanlığı üzerine kuruyor. Yine tekleşen Erdoğan, “Tek millet, vatandan' bahsediyor. Bu nasıl bir anayasa? İnkar üzerine kurulan bu anayasayı kabul etmiyoruz. Tek amaçları Kürt düşmanlığı, biz de bunu kabul etmiyoruz. Kürt sorunun çözmek istiyorlarsa İmralı kapılarını açsınlar. Kürt halkı 50 yıldır bu sisteme karşı mücadele veriyor. Barış talep ediyor. Bu sisteme karşın haklarımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

“Gün eylem ve değerlere sahip çıkma günüdür” diyen Bayındır, “KNK üyesi Deniz, katledilen YNK’liler Kürt halkının Kürtlere olan tahammülsüzlüktür. Nerede bir Kürt varsa katlediyorlar. Nerede bir Kürt katledilse onun anısına ve mücadelesine sahip çıkacağız" dedi. 

DBP Siirt İl Eşbaşkanlığı görevine Muazzes Bulga ve Ferhat Başkurt seçildi. 

DBP Siirt İl Eşbaşkanları Belli Oldu

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Siirtli | 21 Eylül 2023 10:36

    Allah belanızı versin, En büyük zararı Kürtlere siz verdiniz, Lanetli şeytanlar . Bir Kürt olarak sizden iğreniyorum.

  • Mehmet | 20 Eylül 2023 17:40

    Kürt halkının hakkı diyorlar. Fakat eş başkanı Kayseri ilinden bir bayan. Bu ne turşu, ne perhiz ne lahana. Chp ve hdp ikiside komünist dinsiz rejimlere hizmet ediyorlar. Türkiye mizin partileri değiller.

BUNLARA DA BAKIN