Davutoğlu ile birlikte Oğan'la görüşen Gelecek Partili Üstün, detayları anlattı

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Yardımcısı Feramuz Üstün'ün Ankara'da Sinan Oğan'la yaptığı iki saatlik görüşmeye ilişkin ayrıntıları yazdı. Saymaz, 'Oğan'ın iktidara mesafeli olduğu ancak muhalefete destek vermekte kararsız kaldığı ifade ediliyor' bilgisini paylaştı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 5 oranında oy alan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Yardımcısı Feramuz Üstün'le Ankara'da önceki gün bir görüşme gerçekleştirdi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, iki saatlik görüşmeye ilişkin Üstün'ü aradığını ve Oğan'ın yaklaşımıyla ilgili bilgi aldığını söyledi. 

Saymaz bugün yayımlanan "Kılıçdaroğlu, milliyetçilik okunu çekti" başlıklı yazısında, "Kılıçdaroğlu'nun Sinan Oğan'la ittifakı merkeze alan, gençliği ve milliyetçi seçmeni kazanmaya yönelen, vatanseverlik temelli bir stratejiyi uygulayacağı anlaşılıyor" değerlendirmesini yaptı.

Üstün'ün anlattıklarını aktaran Saymaz şu ifadeleri kullandı:

"Dün Üstün'ü aradım.

Oğan'ın yaklaşımını sordum.

Şöyle dedi:

“Olumlu. Masa adına biz bir teklifte bulunamayız ama tavrının önemli olduğunu, bu süreci etkileyeceğini, psikolojik üstünlüğü değiştireceğini söyledik. Arkadaşlarıyla değerlendirdikten sonra karar verecek. Bize yakın olduğunu hissettim. Diğer tarafla alakalı kafasında birşey yok.”

Dün ayrıca Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Oğan'la buluştu.

Oğan'ın iktidara mesafeli olduğu ancak muhalefete destek vermekte kararsız kaldığı ifade ediliyor.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Oğan ve Ümit Özdağ'ı aradı. Kılıçdaroğlu ve Özdağ'ın bugün buluşması bekleniyor."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN