Cumhurbaşkanı Yarımcısı Yılmaz Siirt'te Konuştu! AK Parti Adaylarına Destek İstedi

Bir dizi ziyaretler için Siirt'e gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, partisinin bir düğün salonunda düzenlediği iftar programına katıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Programa AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Afif Demirkıran, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Güven Kuzu, İş İnsanı Nihat Özdemir, AK Parti Siirt Belediye başkan adayı Ekrem Olğaç, partililer ve vatandaşlar katıldı. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Burada konuşan Yılmaz, “Bölgesel milliyetçiliğe karşı olduk. Batıda ne varsa, doğuda da o olmalı dedik.Kuzeyde ne varsa, güneyde de o olmalı dedik ve son 20 yılda, doğunun güneydoğunun tarihinde görülmemiş ölçekte hizmetler yaptık, eserler yaptık.” Dedi.

 

Son dönemlerdehuzur ve güven ortamı da pekişmiş durumda, diyen Yılmaz, “Geçmişte o huzur ortamı yeterince olmadığı için yatırımlar özellikle özel sektörlü yatırımlar bölgemize gelmiyordu. Nitelikli eleman gelmiyordu, turist gelmiyordu, yaylalarımızı kullanamıyorduk. Bütün bunlar çok şükür sona erdi.  Şuanda huzur ve güven ortamındayız.  Demokrasiyi, insan haklarını da en güzel şekilde yaşıyoruz. Ekonomik gelişmememizi de kalkınmamızı da devam ettiriyoruz.” İfadelerini kullandı.

Doğu ve güneydoğunun büyümesi, Türkiye ekonomisinin büyüme hızının üstünde olacak diye konuşan yılmaz, konuşmasının devamında şöyle konuştu:

“Niçin böyle olacak, uzun zamandır kullanılmamış bir potansiyel vardı, terör nedeniyle, güvenlik Şartları nedeniyle, şimdi bu potansiyel hareket geçiyor. Doğu ve güneydoğu göreceksiniz çok hızlı bir şekilde büğeyecek. Sizlerden de beklentimiz devlet, millet el ele huzur ortamına sahip çıkalım. Demokrasiye, hakkımıza, hukukumuza sahip çıkalım. 

İlimiz Türkiye’nin en büyük ikinci işlenebilir bakır rezervine sahip ve petrol çıkan 11 vilayetinden biri. 17 saha ve 76 petrol kuyusundan yaklaşık 2 bin 700 varil yıllık ise 1 milyon varile yakın bir üretim gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin en büyük bakır işletmelerinden biri olan Şirvan Maden köyü bakır işletmesinde yıllık 1.2 milyon cevher üretimi ile 100 bin ton bakır konsantresi üretiliyor. 

Değerli kardeşlerim 31 Martta seçime gidiyoruz. İdeolojileri tartışacağımız, siyasi polemikleri tartışacağımız bir seçim değil. Hizmet seçimi.  Bir belediye başkanı, belediyeyi, belediyenin imkânlarını halka hizmet için değil başka ideolojik amaçlar için kullanıyorsa yine gerçek belediyecilik yapmıyor demektir.  Belediyeyi başka işlere bir araç olarak kullanıyor demektir.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN