Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Onay Verdiği Siirt'teki Termal Kaplıca Ne Durumda? Ne Bekleniyor?

Siirt'teki termal turizm merkezinin sınırlarının tespit edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlanmasına rağmen henüz ne bir çalışma ne de bir açıklama yapılmadı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te ılısu baraj göleti ile birlikte sular altında kalan termal kaplıca, AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Lineer Metal AŞ Onursal Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay'ın girişimleriyle Siirt'te yeniden yapılacağı açıklanmıştı. Yapılması planlanan termal tesisinine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yaklaşık 5 ay önce 19 Nisan günü önemli imza geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan kararlara göre, Siirt Uluçay Termal Turizm Merkezi'nin sınırları tespit edildi.

Yapılan tespit çalışmaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay vermesine rağmen Siirt'te Uluçay Termal Turizm Merkezi hakkında yetkililer çalışmalar hakkında herhangi bir açıklamada bulunmuyor.

Artı Siirt'in defalarca gündeme getirmesine rağmen yetkililer suskunkuğunu korurken, turizm merkezinin akıbeti ise büyük merak konusu.

Artı Siirt olarak, Siirt'in gelişmesi için turizm çalışmalarının oldukça önemli olduğunu vurguluyor ve yetkililerin ivedi bir şekilde çalışmaları başlatmasını ve hızlandırmasını bekliyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN