Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seyyanen zam bekleyen emeklilere yeni mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum mitinginde yaptığı konuşmada emeklilere yönelik zam müjdesi verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Erdoğan, emeklilerin yükünü hafifletmek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, kamu bankalarının promosyon tutarını yükselttiğini ve Ramazan Bayramı ikramiyesini ödeyeceklerini söyledi. Ayrıca, yılın ikinci yarısında enflasyonun düşeceğini ve emeklilerin alım gücünün artacağını ifade etti.
Yerel seçim çalışmaları kapsamında Çorum mitinginde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyyanen zam bekleyen emeklilere de mesaj verdi.

"YANLARINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"
Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Emeklilerimizin yükünü hafifletmek için elimizden geleni yapıyoruz. Son olarak kamu bankalarımız aylık miktarına göre promosyon tutarını 8 ila 12 bin liraya kadar yükseltti, bugün başvuruları almaya başladı. Özel bankalar da bu tutarların altında zaten kalmayacaklar. Emeklilerimizin Ramazan Bayramı ikramiyesini ise 2-5 Nisan arasında hesaplarına yatırıyoruz. İnşallah bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

ENFLASYON MESAJI

Konuşmasının devamında yılın ikinci yarısında enflasyonun düşeceğini belirten Erdoğan, "Fiyat istikrarını sağlamadan yapılan maaş zamlarının daha cebe girmeden nasıl eridiğini en iyi sizler biliyorsunuz. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başladığını göreceğiz. Bütçe imkanlarını genişletmek için hazırlıklarımız var. Önümüzdeki yıldan itibaren emeklilerimizin ve çalışanlarımızın alım gücünü eskisinin üstüne çıkarmaya başlayacağımıza inanıyorum" dedi.

GRUP BAŞKANI GÜLER: ÇALIŞMAMIZ YOK

Öte yandan emekli maaşlarıyla ilgili seyyanen zam iddiaları gündemdeki yerini korurken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den de dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Büyük Sivas Haber TV'ye açıklamalarda bulunan Güler, "Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanımız böyle bir çalışma arz ederse bizim haberimiz olacak. Ama bizim elimizde muhalefetin dediği gibi 5 binlik 10 binlik seyyanen zam söz konusu değil, böyle bir çalışmamız yok. Bu neye göre söylediler hangi rakamları, hangi bütçe verileri kıstas aldılar bilmiyorum. AK Parti'nin bu yönde bir çalışması yok." ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN