Cumartesi Anneleri ile yürümek isteyen Siirt Baro Başkanı dahil 16 baro başkanı ablukaya alındı

Galatasaray Meydanı'nda açıklama yapmak isteyen Cumartesi Anneleri'ne bu hafta 16 baro başkanı destek verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talep etmek için Galatasaray Meydanı’nda 1995 yılından beri oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 956'ncı hafta eylemlerinde yine polis tarafından engellenerek gözaltına alındı.

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararı Beyoğlu Kaymakamlığı'na tebliğ edilmesine rağmen Cumartesi Anneleri'nin 16 haftadır Galatasaray Meydanı’na çıkması engellendi.

Ara sokaklardan Galatasaray Meydanı’na çıkmak isteyen Cumartesi Anneleri meydana yaklaştırılmadı. Meşrutiyet Caddesi başta olmak üzere meydana çıkan sokaklar polis tarafından bariyerler kurularak kapatıldı. Polis, kalkanlarla yan yana dizilerek Galatasaray Meydanı önündeki caddeyi de kapattı.

16 BARODAN DESTEK: İSTANBUL BAROSU KATILMADI

Farklı yollardan meydana ulaşmak isteyen Cumartesi İnsanları ablukaya alındı. Cumartesi Anneleri bu kez İstanbul Barosu önünde 16 Baro Başkanları ile birlikte Galatasaray Meydanı’na gitmek istedi. Ancak İstanbul Barosu önünde Cumartesi Anneleri ve Baro Başkanları ablukaya alındı. Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Batman, Diyarbakır, Dersim, Mardin, Muş, Hakkari, Urfa, Siirt, İzmir, Şırnak ve Van barosunun destek verdiği bugünkü açıklamaya İstanbul Barosu katılmadı.

Bu sırada İstiklal Caddesi’ni kesen polislere çok sayıda kişi de tepki gösterdi.

Eylemi takip eden gazeteciler çekim yapması engellenerek bölgeden uzaklaştırıldı. Bu sırada bazı gazeteciler darp edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN