Çinko Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Baydarman'dan Artı Siirt'e Özel Açıklamalar: Yeni Bir Fabrika Kuruyoruz

Siirt'te Türkiye'nin ilk izabe çinko tesisini kuran Lineer Metal, 2024'te iç pazarın tüm çinko ve kurşun talebini karşılamayı hedefliyor. Lineer Group Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Baydarman, toplamda 500 milyon doları bulacak yatırımın yıllık 1 milyar dolarlık ithalatı bitireceğini söyledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Lineer Metal tarafından 102 milyon dolarlık yatırımla Siirt Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilen Türkiye'nin ilk cevherden çinko izabe tesisi, ilk etapta doğrudan 3 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Yatırımın Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Lineer Group Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Baydarman, fabrikanın işleyişine dair tüm merak edilenleri Artı Siirt Haber Ajansı'na anlattı.

"Fabrika Üretime Başladı"

Baydarman, "Öncelikli olarak şunu söylemek isterim ki tesisimiz üretime başladı. Tüm makinelerimiz devreye girerek 3 gün önce üretime başladı. Ürünlerimiz depolanmaya başladı. İlk satışlarımıza da bu ay içerisinde başlayacağız."

"İstihdam Artırımı Yapacağız"

Fabrikada şu an itibariyle 350 personelin çalıştığını ifade eden Baydarman, "Önümüzdeki süreçte istihdamı arttırmaya yönelik çalışmalarımız var, zaten burası 500 kişiye istihdam edecek şekilde ayarlandı. Geri kalan 2 bin 500 kişi de Hakkari'de çalışacak.

150 kişilik bir alım süreci daha yapılacak. Çok sayıda başvuru var en iyi şekilde değerlendirip personel sayımızı arttıracağız. Öncelikli şartımız Siirt’te yaşıyor olması. 

Her sene kapasitemizi artıracak şekilde bir yol izliyoruz. İşletmemizin etrafında bulunan arsaları aldık işletmemizi büyütmek için." diye konuştu.

Fabrikanın kuruluş sürecine ilişkin açıklamada bulunan Baydarman, "Siirt'te daha önce böyle bir fabrika yapılmadı sorunlar çıktı mı çıktı ama bunlar çözülmeyecek sorun değil. Genel olarak biz bunları aştık aşıla da biliyor bazı algıları kırmak gerekiyor. Bizim burada bağcı ile işimiz yok üzüm yemeye geldik. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi.

"Fabrika Doğaya Zarar Vermiyor"

Baydarman, "Sıfır atık pozisyonunda çalışıyoruz. Aldığımız malzemenin demirini, çinkosunu, bakırını, kurşununu alıyoruz ve sıfır atık ile çalışıyoruz. Bu anlamda doğaya kesinlikle zarar veren hiçbir çalışma yürütülmemektedir."

"Baydarman'dan Bir Müjde Daha"

Baydarman, sözlerinu şöyle sürdürdü:

"İnşallah güzel bir haber daha vereceğiz, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bir alan daha satın aldık, oraya da Lineer’in alaşım tesisini kurup Zamak üreteceğiz buda böyle büyük bir tesisin yanında yan sanayilerinde açılacağının haberi demektir. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."

Baydarman, detayları ilerleyen günlerde açıklayacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Mehmet | 09 Mayıs 2022 21:46

    Oradaki istihdam ve üretim ile ilgili birkaç fotoğraf veya video çekseydiniz daha inandırıcı olurdu.

BUNLARA DA BAKIN