- Haberler
- Siirt Haber
- CHP Siirt İl Başkanı Enver Güneş'ten Sert Tepki: Kurtuluş İrademizde, İktidar Milletimizdedir!
CHP Siirt İl Başkanı Enver Güneş'ten Sert Tepki: Kurtuluş İrademizde, İktidar Milletimizdedir!
CHP Siirt İl Başkanı Enver Güneş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve sanatçı kimliğiyle tanınan Sırrı Süreyya Önder'in cenazesi sırasında yaşanan saldırıya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Güneş, saldırıya uğrayan Genel Başkan Özgür Özel’e destek verirken, yaşananların Türkiye’de kutuplaştırıcı siyasetin geldiği tehlikeli noktayı gözler önüne serdiğini belirtti.
Açıklamasında “Ömrünü barışa ve kardeşliğe adamış bir demokrasi neferini sonsuzluğa uğurladığımız bir günde, cenaze dayanışmasının bu şekilde kirletilmesini kabul etmiyoruz” diyen Güneş, saldırının yalnızca Genel Başkan Özgür Özel’e değil, halkın umuduna, milletin iradesine ve Türkiye’nin geleceğine yapıldığını vurguladı.
Güneş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu saldırı, farklı düşünen herkesi düşmanlaştıran, kutuplaştırıcı ve zehirli bir siyasi dilin sonucudur. Tek adam rejiminin başındaki anlayış, toplumsal fay hatlarını kaşıyarak siyaset yapmaya devam etmektedir. Bu karanlık dilin karşısında bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak dimdik duruyoruz.”
Enver Güneş, CHP’nin bu ülkenin kurucu iradesi olduğunun altını çizerek, “Bizler, Kuvayı Milliye ruhunun bugünkü temsilcileriyiz. Bu parti baskılara boyun eğmez, geri çekilmez. Umudu örgütleyen, halkın gücüne inanan kadrolarız. Sandığı önümüze, adayımızı yanımıza istiyoruz” dedi.
Son olarak tüm vatandaşları demokrasiye, dayanışmaya ve örgütlü mücadeleye davet eden Güneş, “Bu ülkeye yeniden umudu getirecek olan bizleriz. Çünkü biz bu ülkenin geleceğiyiz, çünkü biz memleketi bu zorbalıktan kurtarmaya yeminliyiz” diyerek açıklamasını tamamladı.
Bakmadan Geçme





