CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun fezlekesi Cumhurbaşkanlığına gönderildi! TSK Hakkında söyledikleri tepki toplamıştı

TSK'ya yönelik sözleri nedeniyle CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezleke Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından soruşturma başlatılan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' ve 'Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçları yönünden tanzim olunan fezleke Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, katıldığı bir programda Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) hedef almıştı. CHP'li Tanrıkulu konulmasında "TSK, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı. TSK eleştiriden azade değil. Bizler milletvekiliyiz, bunları sorgularız. En azından TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu yaparız… Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski, Uludere oldu" ifadelerini kullanmıştı. 

MSB: GAFLET İÇİNDE

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da söylenenleri "iftira" olarak nitelendirdi ve ismini vermeden "Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar en hafif tabiriyle gaflet ve dalalet içindedir" dedi.

ERDOĞAN: TERÖRİST MÜSVEDDESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da tepki gecikmedi. Erdoğan, Tanrıkulu için "Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi. Benim kahraman askerime, Mehmetçiğime nasıl laflar atıyor, hakaretler ediyor. Bunlara gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da bizim verme mükellefiyetimiz var" yorumunda bulundu.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN