CHP, AK Parti, İYİ Parti milletvekili aday adayı başvuru ücreti kaç TL? Milletvekili adaylık başvurusu ücreti ne kadar?

CHP, AK Parti, İYİ Parti milletvekili aday adaylığı ücreti ne kadar? Milletvekili adaylık başvurusu ücreti arama motorlarında sorgulanıyor. Türkiye seçim atmosferine girerken partilerin milletvekili adaylık başvuruları için süreçte geri sayıma geçildi. Yeni dönemde parlamentoda olmak isteyen kişiler partilerinden aday adaylığı başvurusunda bulunacak. Peki, CHP, AK Parti, İYİ Partili aday adayı başvuru ücreti ne kadar?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Milletvekili adaylık başvurusu ücreti ne kadar? CHP, AK Parti, İYİ Parti milletvekili aday adayı ücreti merak edilen konuların başında geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alacağı seçim kararının ardından partilerde milletvekili aday adaylığı başvuruları başlayacak. Aday adayı olup listelere girmek için başvuru ücretinin yatırılması gerekecek. Peki, CHP, AK Parti, İYİ Parti milletvekili adaylık başvurusu ücreti ne kadar?

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI BAŞVURU ŞARTLARI

  • En az ilkokul mezunu olmak
  • Yükümlü olduğunuz askerlik hizmetini yapmış olmak
  • Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak
  • Taksirli suçlar hariç bir yıl ya da daha fazla hapis yatmamak
  • Zimmet, irtikap, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma gibi yüz kızartıcı suçlarla, resmi ihale ve alım satıma hile karıştırmış, devlet sırlarını açığa vurmuş, terör eylemlerine katılmış ya da terör eylemleri tahrik, teşvik suçları işlememek.
  • Milletvekili aday adayı olmak için 18 yaş şartını doldurmuş olmak gerekmektedir.

ADAY ADAYI OLMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Aday olduğunuz partinin IBAN’ına başvuru ücretini yatırmanız gerekmektedir. Bunların dışında, kendinizi tanıttığınız bir CV ve aday adayı olmak istediğinize dair dilekçe ile başvuru yapabilirsiniz. Başvuru esnasında öğrenim durumunu, askerlik ve adil sicil kayıtlarını gösteren belgeler ile kamu hizmetlerinde görevliler için istifa belgesi gibi belgeler istenmektedir.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI BAŞVURU ÜCRETİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde adaylık süreci 13 Mart itibarıyla başlayacak. Edinilen bilgiye göre aday adayı başvurusu için 30 bin lira ücret istenecek. Engelliler, kadınlar ve gençlerde ise aday adaylığı için 15 bin lira ücret şartı aranacak.

AK Parti’de seçim takviminin belli olmasının ardından aday adaylığı başvurularının hem genel merkezde hem de il başkanlıklarında alınması bekleniyor. Aday adaylığı başvurularının genel başkan yardımcılarından oluşan alt komisyonlarca incelenmesi, ardından kurulacak üst komisyonların nihai listeye giden yolu şekillendirmesi bekleniyor. AK Parti milletvekili aday adayı ücreti henüz belirlenmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Partimize adaylık başvurusu yapacak herkes, belirlenecek asgari tutarı AFAD’ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatıracaktır.” açıklamasını yaptı.

İYİ PARTİ milletvekili aday adayı ücreti ise kesinlik kazanmadı. Başvuru ücretine ilişkin yeni açıklama geldiğinde haberimizden öğrenebilirsiniz.

Yeniden Refah Partisi'nin milletvekili başvuru ücreti şu şekilde açıklandı: "Erkekler için 7500₺, bayanlar için 5.000₺ başvuru ücreti belirlenmiştir. Depremzedelerden (bizzat depremden etkilenmiş), engellilerden ve şehit ailelerinden gerekli belgeleri ibraz etmeleri durumunda başvuru ücreti alınmayacaktır"

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN