Bu çiftler artık Sevgililer Günü'nü bile kutlamıyor...

Sevgililer Günü yaklaşırken çiftleri de bir heyecan sardı. Herkes sevgisini nasıl göstereceğini düşünmeye başlamışken, yeni bir araştırma özellikle bazı çiftlerin artık bu tip günleri önemsemediğini ortaya çıkardı. Yoksa sizin ilişkinizde de tehlike çanları çalmaya başladı mı?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kimileri kutlamayı reddetse de 14 Şubat Sevgililer Günü dünyanın dört bir yanında yılın en romantik günü... Sevgililer birbirlerine aşklarını göstermek, ilişkilerindeki romantizmi yeniden canlandırmak için özel planlar yapsa da araştırmacılar bazı çiftlerin bu günü görmezden geldiğini ortaya çıkardı.

Altı yıllık bir ilişkiden sonra çiftlerin artık birbirlerine hediye almadıkları ileri sürüldü. Bu durumun, ilişkilerde dönüm noktası sayılan yedinci yıldan hemen önce yaşanması ise dikkat çekti.

Genel kanı ilişkilerin yedi yılda bir yenilendiği, çiftlerin özellikle yedinci yılda birbirlerinden uzaklaştığı yönünde... 

Yapılan bir ankete göre de 65 yaş üstü on kişiden biri bu Sevgililer Günü'nde müstehcen bir hediye veya kart verecek. Z kuşağının daha tutkulu olduğu düşünülürken, genç neslin yüzde 37'sinin önümüzdeki hafta böyle bir hediyeyi tercih edecek olması da şaşırtıcı değil. Hatta bu grubun dörtte biri de Sevgililer Günü'nde partnerlerinden hediye almamaları durumunda ayrılmayı düşüneceklerini söyledi.

Araştırmalar erkeklerin, 14 Şubat'ta partnerlerini memnun etme konusunda daha istekli göründüklerini ve kadınlardan neredeyse iki kat daha fazla para harcadıklarını gösterdi.

Bu hafta başında yapılan bir başka ankete göre ise 20 kişiden biri Sevgililer Günü'nün kutlanamayacak kadar pahalı hale geldiğini düşünüyor. İki binden fazla kişiyle yapılan bir ankete göre de katılımcıların yüzde 18'i Sevgililer Günü'nün aşırı ticarileştirildiğine inanıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN