Bozuk Para Biriktirenlere Gün Doğdu! Bozuk Paranın Hurda Değeri Gerçek Değerini Geçti

Türk Lirası'nda meydana gelen devalüasyon (paranın değerini yitirmesi) en çok bozuk parayı vurdu. Bu habere şaşıracaksınız. Siirt'te de piyasada madeni para sıkıntısı devam ediyor. İş yeri sahipleri bankalardan madeni para alamıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türk Lirası’nın değerini kaybetmesi bozuk paraları artık dilenciye versen yüzüne bakmaz hale getirdi. Kağıt 5 ve 10 TL bile artık bahşiş verilemiyor. İnanılmaz ama gerçek bozuk paranın hurda değeri gerçek değerini aştı.

Bozuk paranın gerçek değeri 2 bin 500 TL hurdacıdaki değeri 4 bin TL

Gazeteci Adem Karacoban da sosyal medya hesabından başına gelen tuhaf bir olay duyurdu. Enflasyonla birlikte paranın değerini nasıl kaybettiğinin en net örneğini de gazeteci Adem Karacoban verdi. Adem Karacoban kendisine bir hurdacının ulaştığını, değeri 2 bin 500 TL olan bozuk paraları 4 bin TL’ye sattıklarını ifade ettiğini aktardı.

Hurdacının videosunu da paylaşırken hurdacının 2 bin 500 lira tutarında olan madeni paraları işaret ederek, Ülke ekonomisinin geldiği son hal. Gördüğünüz hepsi yeni para. Bizim işimiz hurda, paraların hepsini hurdaya atıyoruz yorumunda bulunduğu görüldü. Madeni bozuk paraları bir esnaftan aldığını ifade eden hurdacı 2 bin 500 lira getirdi, biz de 3 bin 400 lira adama verdik diyor. Hurdacı tarafından “Bizim ekonomimiz böyle; Ay’a uçacağız, aç kaldık, köprüleri bitirmeye az kaldı” denilerek çekilen video sosyal medyayı adeta yıktı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN