Bodrumları Su Basıyor Ancak Sebebini Kimse Bulamıyor!

Siirt merkez Algül ve Batı Mahallelerini ayıran Veysi Oran Caddesi üzerinde bulunan bazı evlerin bodrum katlarını, şehir şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle su bastığı iddia edildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Vatandaşların iddiasına göre şehir şebekesinde meydana gelen arıza, bazı binaların bodrum katında su birikintisine neden oldu. Su birikintisinin binalara zarar verdiğini belirten mahalle sakinleri sorunun çözümü için yetkili birimlerden destek istedi.

Evlerinin bodrum katında su birikintisi meydana geldiğini ve bunun çözümü için yetkililerden destek bekleyen Abdurrahman Erdoğan, “22 gündür bu su bodrumuma giriyor. Belediyeye gittim, SİSKİ’ye gittim, nereye gittiysem yapmıyorlar.” İfadelerini kullandı.

Mağdur olduklarını söyleyen Erdoğan, “Ben geceden sabaha kadar kovalarla su çekiyorum. Ben bu suyun şebeke suyu olduğunu düşünüyorum, ben fakirim bu yüzden evim yıkılsa ne yapacağım.  Onlardan ricam gelip bu arızayı bulup halletmeleridir. Şebeke suyu geldiği zaman bodrumuma su akıyor, şebeke suyu kesildiği zaman da su akışı kesiliyor. Pis su değil bu temiz su. Bodrumda olan bir torba şekerim ve bir sürü eşyam ıslandı ben onları dışarı çıkardım hepsi şuan dışarıda.” açıklamasında bulundu.

Mahallede meydana gelen arızadan dolayı bodrum katlarının su ile dolduğunu belirten Batı Mahallesi sakini Muhammed Kineş, “Yukarı mahallelerde tespit edilemeyen arızadan dolayı bodrumlarımız su doluyor, taşkın oluyor. Evlerimiz çok kötü durumda. Gördüğünüz gibi hepsi yavaş yavaş çöküyor, evlerimiz çökecek durumda. Tespitin bulunmasını istiyoruz. Mağduruz yapılacak bir şey yok diyorlar. Arızayı arıyoruz diyorlar ama hiçbir ekip görmüyoruz, hiç kimse çalışmıyor burada. Toprak çöküyor, evler de eski, bekliyoruz ama belediye bize çok yardımcı olamıyor maalesef.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN