Birinci Derece Deprem Bölgesindeyiz Fakat Bilincinde Değiliz! Siirt AFAD Olası Bir Afete 8 Personelle Nasıl Müdahale Edecek?

6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli depremlerle acı dolu bir güne uyanan Türkiye'de, günün ilerleyen saatlerinde yapılan arama kurtarma çalışmalarında yaşanan eksiklik ve aksaklılar, felaketin boyutunu daha kötü hale getirdi. Plansız müdahaleler ve yetersiz ekiplerle felaketin ilk saatlerinde ulaşılamayan onlarca insanın acısı 6 Şubat gününün açtığı yarayı daha da derinleştirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yaşanan felaketin ardından ülkemizin en gerçek sorunu olan depremlere karşı Siirt ve Türkiye olarak hazır mıyız? Yaşanan onca acıdan sonra kurumlarda arama kurtarma konusundaki eksiklikler net bir şekilde ortaya çıktı. Arama kurtarma için ilk saatlerin taşıdığı hayati önem göz önüne alındığında, Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) başta olmak üzere yetersiz personele ve donanıma sahip ilgili kurumlarda ne zaman iyileştirmeye gidilecek?
Siirt AFAD Deprem Olmamış Gibi Davranıyor

6 Şubat depreminim ardından deprem uzmanlarının Siirt'in de risk altında olduğunu belirtmesine rağmen Siirt AFAD yönetiminin, ilimiz için kayda değer bir açıklama bile yapmadığı gün gibi ortada. Türkiye’nin deprem bölgesindeki depremzedeler için tek yürek olduğu ve depremzedelere hizmet verdiği bir gerçek ama depremin ayak seslerinin Siirt'te de hissedildiği göz önünde bulundurulduğunda “Siirt için ne zaman adım atılacak?” sorusu akıllara geliyor.

331 Bin Nüfuslu Şehirde Afet İçin 8 Arama Kurtarma Personeli Var!

Siirt’in 1. Derece deprem riski bölgesinde olduğu gerçeği düşünüldüğünde, Siirt AFAD’da sadece 8 arama kurtarma personelinin olması akıllarda soru işareti oluşturuyor. AFAD Başkanlığı'nın deprem bölgesinde yer alan Siirt'te sadece 8 arama kurtarma personelinin olduğunu bilmesine rağmen neden takviye ya da yeni atama yapmadığı bilinmiyor. Siirt AFAD Müdürlüğü'nün ise bu hayati konuyu başkanlığa ne kadar taşıdığı ise merak konusu. Acilen bu konuda çalışma yapılması ve personel sayısının yeterli seviyeye çıkartılması lazım. 

Siirt’te olası bir depremde tek güvencemiz dışarıdan destek beklemek mi olacak?

Birinci Derece Deprem Bölgesindeyiz Fakat Bilincinde Değiliz

Birinci derece deprem bölgesinde bulunan Siirt'te olası bir depremde ilk müdahalenin ne kadar önemli olduğu herkes tarafından biliniyor. Fakat Siirt'te bu kadar az sayıda arama kurtarma personelinin bulunması felaketin boyutunu artırır. Siirt için şu ana kadar gerekeni yapmayan Siirt AFAD'ın acilen personel artırma, saha çalışmaları ve bilgilendirme konusunda çalışmaları artırmasını bekliyoruz. Olası bir afette kimseye muhtaç olmadan önce kendi şehrimize yetmemiz gerekiyor ve bunun için Müdürlüğün de üstlerine gerekli bilgileri sık sık vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Geç kalınmış bir şey yok fakat her şey olup bittikten sonra sorumlular yetkililerdir...

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Muhtar | 08 Temmuz 2023 17:19

    Müdür anca medyatik olsun. Liyakatsiz iş bilmeyen bir AFAD müdürü varken personelin bir kabahati olmaz. Bir haberci gördümü gözleri açılan medyacı kişi Başka bir ilde bir olay oldu mu afad umke akut ihh arama kurtarma hak srama kurtarma hepsi sahaya iniyor bizim müdür ise medya da kendisi tek çıksın diye neredeyse eleman bırakmayacak etrafında Yazıklar olsun

BUNLARA DA BAKIN