Bir Evladını SMA Tip 1 Hastalığından Kaybeden Siirtli Anne Diğer Evladı İçin Türkiye'ye Seslendi: Yalvarıyorum Sahip Çıkın!

Bir evlatlarını SMA Tip 1 hastalığından kaybeden Siirtli Esra ve Yasin Yel çiftinin diğer bebeği olan Ensar bebek de ölümcül kas hastalığı SMA Tip 1 hastalığına kapıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Burnundan bir sondayla beslenen Ensar bebek, 10 aylık hayatında hiç yemek yiyemediği gibi suyun tadını bile bilmiyor. Kasları neredeyse hiç çalışmıyor. Aile ise, valilik izniyle başlatılan kampanyaya destek bekliyor.

Siirt'te yaşayan daha sonra tedavi için İstanbul'a yerleşen yaşayan 10 aylık Ensar Yel, ölümcül kas hastalığı SMA Tip 1 ile mücadele ediyor.

Ancak ne yaşadığı acıyı anlatmaya ne de yardım istemeye gücü yetiyor. Ailesi ise Ensar bebek için zamanın hızla daraldığına dikkat çekiyor.
Ensar bebek için başlatılan kampanya ise 10 ayda sadece yüzde 12'ye ulaşabildi. Eğer ihtiyaç duyulan 1 milyon 800 bin dolar toplanmazsa, Arya bebeğin umutlarının solacağına dikkat çekiliyor. Aile, valilik izniyle başlatılan kampanyaya destek bekliyor.

Ensar bebeğin annesi, Esra Yel, yaptığı açıklamada, "Daha önce bir evladımı yine bu hastalıktan kaybettim, bu evladımı da bu hastalıktan kaybetmek istemiyorum. Türkiye halkının evladıma sahip çıkmasını istiyorum. İkinci bir evlat acısı yaşamak istemiyorum." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Abdullah | 06 Kasım 2022 00:56

    Bir hesap numarası paylaşsanız daha iyi etkili olur.

BUNLARA DA BAKIN