Berber, kuaför ve güzellik salonları için yeni karar! Berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacak! 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak

Berber, kuaför ve güzellik salonları için haftada 1 gün tatil olması kararı 1 Ekim'de eksiklikler gerekçesiyle ertelenmişti. Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş eksikliklerin giderildiği düzenlemenin 1 Ocak itibariyle uygulanmaya başlayacağını açıkladı. Başkan Karakaş, izin günü için Pazar gününü işaret etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, 1 Ekim'de eeksiklerin olduğu nedeniyle sektörün haftada bir gün tatil olması yönündeki düzenlemenin tamamlandığını açıkladı. Başkan Karakaş'ın yaptığı yazılı açıklamada, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönündeki kararın 1 Ocak'ta uygulanmaya başlayacağını duyurdu.

PAZAR GÜNÜ KAPALI OLACAK

Eksikliklerin giderildiğini bildiren Karakaş, "Odalarımızın talepleri doğrultusunda kaymakamlıklarımız ve valiliklerimiz nezdinde belirlenen günlerde berber, kuaför ve güzellik salonlarının bir günlük tatil uygulaması 1 Ocak itibarıyla başlayacaktır. Tatil günü olarak genel temayül pazar günü olması yönündedir. Söz konusu tatil hakkı tüm işletmeler için eşit şekilde uygulanacağından haksız rekabetin oluşması ve işletmelerin ekonomik kayba uğramaları da bu vesile ile engellenecektir." açıklamasında bulundu.
Karakaş, kararla berber, kuaför ve güzellik salonu işletmeci ve çalışanlarına haftanın bir günü dinlenme ve sosyalleşmelerine imkanı tanındığını kaydetti.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • ₺!/₺/ | 24 Aralık 2022 00:52

    İyide normalde de her pazar tatil degilmiydi

BUNLARA DA BAKIN