Belediye Başkanı Murat Akgün: Siirt'in Dünya Markası Veysel Karani Beldesi Artık Eskisi Gibi Değil

Siirt'in inanç turizminde dünya markası olan Hz. Veysel Karani Türbesinin içinde bulunduğu Ziyaret Beldesi, belediye başkanı Murat Akgün'ün çalışmalarıyla yepyeni bir görüntüye kavuştu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Veysel Karani Türbesi ve çevresi, Veysel Karani Belediyesi ve Baykan Belediyesi tarafından modern bir hale geldi.

Murat Akgün, beldede girilmedik sokak, hizmet götürülmeyen mahalle bırakmadı.

Yeni imar yolları, sahil yolu, Veysel Karani Türbesi etrafını baştan sona yenileme, parke, asfalt çalışmalarıyla beldeyi adeta şantiye alanına çeviren Akgün, beldeyi inanç turizm merkezi haline getirmek için çalışmalarının aralıksız sürdürüyor.
Beldede yapılan çalışmaların asla yeterli olmadığını savunan Başkan Akgün, Baykan ve Veysel Karani’nin ortak sorunu olan 50 yıllık su problemine neşter vurduklarını kaydetti.

Belediye Başkanı Murat Akgün: Siirt'in Dünya Markası Veysel Karani Beldesi Artık Eskisi Gibi Değil

Artı Siirt’e göreve geldiği günden bugüne yaptığı çalışmaları ve devam eden projelerden söz eden Başkan Murat Akgün, şu ifadeleri kullandı:

“Göreve geldiğimizde hizmet binamız ihtiyaca cevap vermiyordu, modern bir hizmet binası yaptık. Artık yeni binamızda vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Araç filomuzu Ankara’ya yaptığımız ziyaretler sonucu genişlettik ve genişletmeye devam edeceğiz. Gençlerimize yönelik bölgenin gözbebeği spor kompleksi kurduk ve hizmete açtık. Veysel Karani yeni bir mezarlık alanı kazandırdık. Veysel Karaniye en büyük hizmetlerinden biri olan doğalgaz projemiz var. Projemiz tamamlanmak üzere. Her ev kömürden, odundan kurtulmuş olacak. Dere ıslah projemiz var. Dere ıslah projemiz devreye girdiğinde Veysel Karani beldemize 5 km bir alanın tümüne sağlı-sollu bisiklet yolları, yürüyüş yolları oluşacak. Veysel Karaniyi biz yeniden inşa ediyoruz. 

 

Sadece 2022 yılında bazalt, tamburlu taş, kilit parke olmak üzere aşağı yukarı 75-78 bin metre kare yol döşedik. 2019’dan bu yana ise aşağı yukarı 330 bin metre kare yol döşedik. 3 yılda bu çok büyük bir rakam.

Akgün, şöyle devam etti:

"Bizim şöyle bir felsefemiz var; vatandaş işte ben Murat’ı sevmeyebilirim ya da ben ona oy vermiyorum da diyebilir ama çalışmadı dememek için her şeyi yapıyoruz. Bütün beldem bunun farkında, siyasi görüşü ne olursa olsun evet çalışan bir belediyemiz var diyor. Çalışan bir belediye başkanımız var. Bunu hepsi söylüyor. 

Belediye Başkanı Murat Akgün: Siirt'in Dünya Markası Veysel Karani Beldesi Artık Eskisi Gibi Değil

Büyüklerimizden atalarımızdan devraldığımız Veysel Karaniye, taşların üstüne taş koyma çıtaları biraz daha yükseltmek. Ben daha farklı daha güzel bir Veysel Karani hedefliyorum. Büyüyen bir Veysel Karani. Her tarafı açılmış ve istihdamı olan bir Veysel Karani oluşturmak."

Başkan Akgün, desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İl Başkanı Ekrem Olğaç, Milletvekili Mervan Gül, Baykan Kaymakamı Emin Bağlı önceki dönem Milletvekili Osman Ören ile belde halkına teşekkür etti.

Belediye Başkanı Murat Akgün: Siirt'in Dünya Markası Veysel Karani Beldesi Artık Eskisi Gibi Değil

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Ömer ekinci | 25 Eylül 2023 13:05

    Allah her il ilçe ve beldeye sizingibi başkanlar nasipetsin

  • Önemsiz | 24 Eylül 2023 15:12

    Lütfen gerçek haber yapın HZ. VEYSELKARANİ ETRAFİNİ TOKİ yaptı su sorunu ise yeni değil yani yeni yapılan bir çalışma yada su ile ilgili bir çalışma çözüm yok belde belediye binası yapılmış onun dışında ufak tefek parke çalışmaları ve onarımlar hak neyse o

BUNLARA DA BAKIN