BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2024: MSB Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak, açıklandı mı? Bedelli askerlik ücreti nasıl yatırılır?

2024 yılı bedelli askerlik ücreti hesaplamaları, yeni yıla az bir süre kala başladı. TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon rakamları ile memur ve emekli zammından asgari ücrete kadar birçok kalemde değişiklik yaşanacak. 2024 bedelli askerlik ücreti de memur maaş artış oranlarının 6 ayda bir yenilenmesi ile artacak. Temmuz ayında yapılan memur zammı ile 1 Temmuz-31 Aralık 2023 tarihleri aralığını kapsayan bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 lira olmuştu. Gözler şimdi ocak 2024 bedelli askerlik ücretlerinde. Peki, bedelli askerlik ücreti 2024 ne kadar olacak? Bedelli askerlik ücreti nasıl yatırılır? İşte, o konular hakkında ayrıntılar.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bedelli askerlik ücreti 2024 için gözler TÜİK enflasyon rakamlarına çevrildi. Memur zammının belirlenmesinin ardından 2024 Ocak bedelli askerlik ücretleri uygulanmaya başlanacak. Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler 2024 yılının ilk yarısında ödenecek bedelli askerlik ücretlerine odaklandı. Ancak bedelli askerlik ücretleri henüz belli olmadı. Memur aylık katsayısı hesaplanarak yeni bedelli askerlik ücreti netlik kazanacak. Peki, 2024 bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? İşte, ayrıntılar.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2024 NE KADAR OLACAK?

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur, memur emeklisi, SGK ve Bağkurluların maaşlarına zam gelirken bedelli askerlik ücreti de yeniden belirlenecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca bedelli askerlik ücreti genelgesi yayınlanacak.

Temmuz ayında memur zammıyla beraber bedelli askerlik ücreti değişmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere bedelli Askerlik tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş ve miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığınca “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 122.351,04 TL olmuştur." ifadeleri yer almıştı.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR?

Bedelli askerlik başvuruları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Başvuruların ardından da ödeme süreci başlıyor.

Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabilecekler.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR?

Memur maaşlarının katsayı oranları bedeli askerlik belirlenirken kullanılır. Bedelli askerlik tutarı 240.000 gösterge rakamının ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayı çarpımı ile hesaplanır. Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit edilir.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ TAKSİT YAPILIYOR MU?

7179 sayılı Askeralma Kanunu 9’uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği’nin 61’inci maddesi gereğince bedelli askerlik hizmeti için belirlenen tutarlar peşin olarak ödenmekte olup taksit yapılmamaktadır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN