Baykan Kız AİHL'de okuyan 7'ler projesi

Baykan Kız Anadolu İmam Hatip Öğrencileri Okuyan 7'ler projesi kapsamında okuma etkinliği düzenledi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Din ÖğretimiGenel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu "Okuyan Yediler Projesi" kapsamında Baykan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde  9. 10. ve 11 sınıflarından okuma grupları oluşturuldu.

Belirlenen kitaplar her ayın sonunda öğrenciler tarafından okunup grup içerisinde değişimi yapılıyor. Ay sonunda okuyan yediler bir araya gelerek önce grup içerisinde okudukları kitapları değerlendiriyor daha sonra da okuldaki diğer okuyan yediler gruplarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuyorlar. Okuyan yediler, okul içerisindeki okuma alanlarında, teneffüs ve öğle aralarında bir araya gelerek kitaplarını okuyorlar bu sayede kitap alışkanlığı olmayan öğrencilere örnek teşkil ediyorlar. Proje sayesinde grup içerisinde ve farkli sınıf düzeylerindeki grup öğrencileri arasında iletişim ortamı oluşuyor. Bu sayede öğrencilerimiz sosyalleşiyor ve birliktelik duygusu ediniyorlar.

Baykan Kız Anadolu İmam Hatip müdürlüğü “Bu okuma ekipleriyle Milli Eğitim Bakanlığının özel ve gene amaçlarını gerçekleştirmek hedeflenmiş; Tüm ögrencilerimizin okumayı seven, düşünen, ifade edebilen, eleştirel bakabilen bireysel olmaları amaçlanmıştır. ” şeklinde projenin hedefini açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN