Baykan'da 2 Önemli Branşta Doktor Eksikliği Vatandaşları Mağdur Ediyor! Baykan Halkından Yetkililere Çağrı

Siirt'in Baykan ilçesinde çocuk doktoru ve kadın hastalıkları doktorunun olmaması ilçe halkını ve çevreden gelen hastaları mağdur ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Baykan ilçesinde kadın ve çocukların hastalık durumunda Siirt'e kadar gitmek zorunda kalması ilçe halkının tepkisine neden oldu.

İlçede İŞGEM işletmecisi esnaflarından Cemal Gülümser, Artı Siirt'e yaptığı açıklamada, "İlçemiz Siirt'e 45 kilometre Bitlis'e ise 53 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Baykan ilçemizin Veysel Karani türbesi ile dini inanç yönünden çok sayıda turist alması ve Uluslararası yol güzergahından olması nedeni ile ilçeye bağlı köylerden ve Bitlis'e bağlı çevre köylerden çok sayıda hastaya ev sahipliği yapıyor. Gözde olan ilçemizin Devlet hastanesinde çocuk doktoru ve Kadın hastalıkları doktorunun olmaması ilçe halkını ve çevreden gelen hastaları mağdur etmektedir. Bu durum insani, vicdani ve ekonomi olarak bizleri zor durumda bırakmaktadır" dedi.

Gülümser, İl Sağlık Müdürlüğü ve siyasetçilerin Baykan ilçesinin mağduriyetinin giderilmesi için birlik ve beraberlik içerisinde bir çalışma yürütmelerini istediklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN