Batman'da Kentsel Dönüşümde Bir Adım Daha! Siirt'ten Ses Seda Yok!

Batman Belediyesi, 'İluh Deresi Kentsel Dönüşüm' projesi kapsamındaki çalışmalarını sürdürürken, Siirt'te projenin ne aşamada olduğuna dair resmi açıklama yapılmıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Batman'da ilk etapta 12 binanın yıkıldığı Mart 2022 tarihinden bu yana mahkeme kararlarını bekleyen ekipler, 30 hanenin yıkım çalışmalarına yeniden başladı. Siirt'te ise törenle metruk bina yıkımının ardından herhangi bir çalışma daha yapılmadı.

İLUH DERESİ YANINDAKİ BİNALARIN YIKIMINA DEVAM EDİLİYOR

Belediye Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, mahkeme kararlarıyla kamulaştırma işlemleri tamamlanan arsaların ve yapıların bedellerinin tespit edildiğini ve peşin olarak hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırıldığını belirterek: “Bu kapsamda daha önce boşaltılan İluh Deresi Bostan Caddesi’ndeki kamulaştırma sınırları içerisindeki yapılar yıkılıp, yol genişletilerek bulvar statüsüne kavuşturulacak” ifadelerine yer verdi.

11 binanın yıkılması için gelecek mahkeme kararının ardından TPAO’ya ait istinat duvarı da genişletilerek tek yönlü yol, Güney Çevre Yoluna bağlanarak bulvar statüsüne kavuşturularak sağlıklı ulaşım sağlanacak. Kaynak (Batmandabugün)

Siirt'te Kentsel Dönüşüm Ne Aşamada?

Valilik, "Siirt’te 6 mahallede planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Karakol Mahallesi’ndeki binaların yıkımına başlandı. Kent merkezinde 6 mahalledeki daire sahipleri arasında uzlaşı ve inşaat sözleşmelerinin imzalanmasının ardından, Karakol Mahallesi’nde ‘ Kentsel Dönüşüm Projesi 1.Etap’ çalışmalarına başlanıldı." açıklaması yapmıştı. Fakat açıklamanın ardından gözle görülür çalışma yapılmıyor. Siirt halkı, şehrin çehresini değiştirecek Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında detaylı bilgi edinmek istiyor. Yetkililerin bu konu hakkında çalışmaları devam ettirmesini ve kamuoyunu aydınlatması gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN