Başka İllerde Bulamadığı Şifayı Siirt'te Buldu

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sağ yan ağrısı ile başvuran Suriyeli kanser hastası Hamit Ali (61) yapılan başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Suriyeli Hamit Ali, daha önce de başka merkezlere başvurduğunu ve ameliyat olması gerektiğini ancak kendisine yüksek riskli olması nedeni ile ameliyatının yapılamayacağının söylendiğini belirtti.

"Hastamız sağlığına kavuştu yarın taburcu etmeyi düşünüyoruz"

61 yaşındaki hasta Hamit Ali'nin sağ yan ağrısı ile başvurduğunu ve yapılan tetkikler neticesinde sağ böbreğinde 5 santimetre bir kitle olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Üroloji Uzmanı Dr. Emrullah Durmuş, ameliyatın çok başarılı geçtiğini söyledi.

Bu tarz riskli ameliyatlar için hastaların büyük merkezlere sevk edilmesine gerek olmadığını, kapalı böbrek ameliyatlarının Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başarılı bir şekilde yapılabildiğini ifade eden Durmuş, yapılan başarılı ameliyatı şu sözlerle anlattı:

"Biz kliniğimizde laparoskopik radikal nefrektomi (böbreğin tamamen alınması) ameliyatını başarılı bir şekilde tamamen kapalı yöntem ile uyguladık. Eskiden olduğu gibi hastanın vücudunda 20-25 santimetre kesi yerine karnının içerisine 3 adet küçük delikten girerek böbreği kitle ile beraber tamamen dışarı aldık. Hastamızın bugün ameliyat sonrası 4'üncü günü ve her şey istediğimiz gibi seyretmekte olup yarın taburcu etmeyi planlıyoruz."

Ameliyata Üroloji Uzmanı Dr. Emrullah Durmuş ile giren Dr. Mehmet sevim de bazı hastaların tümör tanısı konduktan sonra dış merkezlerde bulunan kliniklere koştuğunu ama bu işlemlerin Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılabildiğini, bu nedenle çok uzağa gitmelerine gerek olmadığını söyledi.

"Beni hastalıktan kurtardıkları için teşekkür ediyorum Rabbim Türkiye halkını muhafaza etsin"

Beni 3 ayrı doktor muayene edip film çekildikten sonra böreğimde bir kanser kitlesi olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Hamit Ali, "Rabbim inşallah sizleri, devletinizi ve hükümetinizi daim kılsın. Rabbim tüm Türkiye halkını muhafaza eylesin." duasında bulundu.

Başarılı geçen ameliyat nedeniyle oldukça mutlu olduğunu ifade eden Ali, duygularını şu şekilde paylaştı:

Siirt Devlet Hastanesine geldim. Böbreğimde bir ağrı hissediyordum. Bu kitlenin alınması için bir ameliyat gerçekleştirdiler ve kitleyi aldılar. Buradan Siirt Devlet Hastanesi yönetimi başta olmak üzere, doktorlarına hemşirelerine ve diğer tüm çalışanlarına, bu ilgilerinden ve beni bu hastalıktan kurtardıkları için teşekkürlerimi iletiyorum. Allah'a hamd olsun şu an durumum normale dönmüşa. Başta Allah'a olmak üzere hastane yönetimine, teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlere hayır ihsan eylesin." 
https://ilkha.com/saglik/kanser-hastasi-siirtteki-ameliyatla-sagligina-kavustu-328573

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN