Baro Başkanı Alptekin'den Cezaevinde Tutuklu Siirtli Yaşlı ve Engelli Vatandaşın Cezasının Kaldırılması Çağrısı 

Baro Başkanı Av. Muhammed Alptekin, Siirt'in eski Belediye Başkan Yardımcısı Feremez Kaya'nın babasının 80 yaşında ve yüzde 93 engelli raporu bulunduğunu belirterek, cezasının yasa gereği hafifletilmesi veya kaldırılması çağrısında bulundu. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Baro Başkanı Av. Muhammed Alptekin, "Batman M tipinde hasta hükümlü Abdulalim Kaya’yı ziyaret ettim. Yaşı, hastalıkları ve bunama nedeniyle iletişim kurmakta dahi çok zorlandık" dedi.

Alptekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Abdulalim Kaya 1943 doğumlu (80 yaşında) kalp yetmezliği, böbrek hastalığı, bunama ve yüzde 93 engelli raporu olmasına rağmen Adli tıp kurumu başvurularımıza “olumsuz” yanıt verdi. 

Sürecin başından bu yana hukuken yapılması gereken bütün başvurular yapılmasına rağmen olumlu bir cevap alamadık.

Son olarak Anayasanın 104. maddesinde Cumhurbaşkanı'na “sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebiyle belirli kişilerin cezalarını hafifletmek veya kaldırmak” yetkisi için yaptığımız müracaatimize dün itibariyle “Batman Cumhuriyet Başsavcılığından eksik evrakların istendiği ve dönüş yapılacağı” yazısı geldi. 
 
Yetkililerin ve kamuoyunun desteğine çok ciddi bir şekilde ihtiyacı var yaşı ve hastalıkları sebebiyle üzülerek belirtmek durumundayım ki kendisi için her geçen gün vakit daralıyor."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN