Bakan Yusuf Tekin'den öğretmenlere heyecan verici haber!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere yönelik önemli bir müjdeyi duyurdu. 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne yaklaşırken, Yeni Şafak gazetesi, öğretmenlere sunulacak sürprizleri haberleştirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Haberlere göre, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere başöğretmenlik unvanı verileceği müjdesi verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nda 20 yıl veya daha fazla süreyle görev yapmış uzman öğretmenlere, herhangi bir sınav şartı olmadan başöğretmenlik unvanı verilecek.

Müjdeli haber, 24 Kasım'da öğretmenlere resmi olarak duyurulacak. Bu uygulamanın hayata geçmesiyle, uzun yıllar boyunca uzman öğretmen olarak görev yapmış ve 20 yılını doldurmuş olan öğretmenler, doğrudan başöğretmen statüsüne yükseltilecek ve Ocak ayından itibaren başöğretmenlik tazminatları almaya başlayacaklar.

Uzman Öğretmenlik Süresi 5 Yıla Düşecek mi?

Bu konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmamış olsa da, eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzman öğretmenlik için gereken beklemeyi 5 yıla indireceği yönünde bir müjde vermişti. Genel bir düzenleme ile uzman öğretmenlik bekleme süresinin 10 yıldan 5 yıla düşürülmesi umulmaktadır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN