Bakan Akar: Ülkesine dönen Suriyeli sayısı 20 bini geçti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'den Suriye'ye dönen Suriyeli vatandaşların sayısının 20 bini geçtiğini söyledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akardepremlerin ardından Suriye'den sığınmacıların geldiği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından kent merkezinde incelemelerde bulundu.

Hulusi Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kışladan geç çıkarıldığı" iddialarına ilişkinse "Böyle bir şey söz konusu değil. Gerekli açıklamaları yaptık. Bazıları görmemekte, anlamamakta ısrar ediyor. İlk andan itibaren Mehmetçik milleti ve vatandaşı ile beraber oldu, olmaya devam ediyor. Yapılanlar da vatandaşlarımız tarafından görülüyor" diye konuştu.

Akar, "Asrın felaketinin ardından Türkiye'ye Suriye'den sığınmacı akınının olduğu iddiaları gerçek dışı. Tek yönlü olarak Türkiye'den Suriye'ye doğru evlerine ve topraklarına dönen Suriyeli vatandaşlar var. Şu anda bu rakam 20 bini geçti" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN