Bahçeli, HDP'yi hedef aldı, AYM'ye 'vakit kaybetmeyin' dedi

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, HDP'ye kapatma davasının seçimden sonraya bırakılmasını görüşecek AYM'ye tepki göstererek, 'HDP kapatılmalıdır hem de vakit kaybetmeksizin' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup konuşmasında gündeme yönelik açıklamalarda bulunuyor.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

KAPANMAMIŞ YARALARI BULUNANLAR ÜZERİMİZE GELECEK: Milletine yabancılaşmış, tarihine sırt çevirmiş, kimliğinden uzaklaşmış bir zevatın bağımsızlığı hakkıyla savunması, eşyanın tabiatına aykırıdır. Ne garip ne tuhaf bir tecellidir ki tarih tekrar etmektedir. Bu gerçek dikkatli ve uyanık hiçbir gözden kaçmış değildir. Bir hususu tarih kayıtlarında not etmek gerekir ki medeniyetler mücadelesi sürdüğü sürece, ders ve ibret alınsa bile tarihin tekerrürü kaçınılmazdır. Kapanmamış yaraları bulunanlar, nefret nöbetine girenler yine üzerimize geleceklerdir. 

HDP'NİN KAPISINA KİLİT ASILMALIDIR: Anayasa Mahkemesi'nin "Halkın Demokrasi Partisi'nin" talebiyle 25 Ocak 2023 tarihinde kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılmasını görüşecek olması, adalet ilkeleriyle tamamıyla aykırıdır. Bu neyin görüşmesi, neyin arayışı, neyin hazırlığıdır? AYM, şehitlerimizin dökülen kanlarını da seçim sonrasına bırakmayı görüşecek midir? HDP kapatılmalıdır hem de vakit kaybetmeksizin. Bu bölücü ve terör yatağı kurutulmalı, hukuken defteri dürülmeli, kapısına kilit asılmalıdır. HDP'nin isteğiyle AYM'ni davayı sulandırması doğru değildir. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN