B sınıfı ehliyetle 125 cc motor kullanılır mı? B sınıfı ehliyete 125 cc dahil mi?

B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanabilecek mi, sorusunun yanıtı yeniden merak edilmeye başladı. B sınıfı ehliyet ile motor kullanılabilir mi sorusuna İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan önemli bir açıklama gelmişti. Peki, B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanılır mı? İşte detaylar.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanabilecek mi, sorusunun yanıtı yeniden merak edilmeye başladı. B sınıfı ehliyet ile motor kullanılabilir mi sorusuna İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan önemli bir açıklama gelmişti. Peki, B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanılır mı? İşte detaylar. Son günlerde yapılan açıklamalarla birlikte, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc motor kullanıp kullanamayacakları konusu gündeme geldi. B sınıfı ehliyetle 125 cc motor kullanmak isteyen birçok kişi, internet üzerinden araştırmalarına devam ediyor. İçişleri Bakanı Yerlikaya, konuyla ilgili önemli açıklamada bulundu. 

B SINIFI EHLİYET 125 CC MOTOR KULLANILIR MI?

125 cc'lik motorların B sınıfı ehliyetlerle kullanılabilmesine yönelik çalışmaya değinen Bakan Yerlikaya, Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım. Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında son zamanlarda bir artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 cc altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gerekli. Tehlikeli motor kullanan, koruma ekipmanları ve kask kullanmayan, hem kendine hem de diğer sürücülere zararı olan motosiklet sürücülerine karşı denetimlerimiz artarak devam edecek diye konuştu.

125 CC MOTOR HANGİ EHLİYETLE KULLANILIR?

Silindir hacmi 125 cc ye kadar olan motosikletler A1 sınıfı ehliyet ile kullanılabilir. Motor gücü 35 kw ‘ya kadar olan (47 beygire kadar) motosikletler ise A2 sınıfı ehliyetle kullanılabilmektedir. Yani 500 cc silindir hacmine kadar motosikletlerin A2 ehliyetle kullanılabildiği şeklinde de düşünebiliriz.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN