Avustralya'daki 'pembe gökyüzünün' arkasından kenevir çıktı

Avustralya'nın Mildura bölgesinde yaşayanları şaşırtan pembe gökyüzünün nedeni bölgedeki kenevir fabrikası çıktı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Avustralya'da çarşamba gecesi görülen pembe gökyüzü bölge sakinlerinin paniklemesine yol açtı. Victoria eyaletine bağlı Mildura'da halk sokağa çıkınca gökyüzünde pembe parıltı gördü. Mildura ve çevresindeki kasabalarda, insanlar parıltıyı fotoğraflamak için arka bahçelerine ve verandalarına akın etti.

ABC News'un aktardığına göre o anların fotoğrafını çeken Tammy Szumowski "Çok tuhaftı. Telefonda annemle konuşuyordum ve babam dünyanın sonunun geldiğini söylüyordu" dedi.

Pek çok kişi de sokaklara dökülüp o anları izledi.

Avustralya'daki 'pembe gökyüzünün' arkasından kenevir çıktı

Pembe gökyüzünün ardındaki sebep, ilaç şirketi Cann Group tarafından yapılan açıklamayla ortaya çıktı. Şirket, ışığın bölgedeki tıbbi esrar tesisinden geldiğini bildirdi. Bitkilerin büyümesi için farklı ışık spektrumları kullandıklarını belirten şirket, panjurların açık bırakıldığını için pembe gökyüzünün oluştuğunu duyurdu.

Cann Group Ltd'nin kıdemli iletişim müdürü Rhys Cohen, "Bitkilerin yeterince büyümesi için farklı ışık spektrumları kullanılıyor. Kırmızı bir spektrum ışığı sıklıkla kullanılır. Normalde tesiste gece inen karartma perdeleri olurdu. Böyle bir sorun tekrar yaşanmayacak" açıklamasında bulundu.

Cann Group Ltd, tıbbi ve araştırma amaçlı kenevir ekimi için lisans alan ilk Avustralya şirketi olma özelliği taşıyor. Şirket, 7 Temmuz'da Mildura'daki tesiste çeşitli tıbbi kenevir ürünlerini yetiştirmek ve tedarik etmek için lisans aldı. İlk ticari mahsul hasatını Haziran ayında topladı. İşinin doğası gereği şirket gizli bir konuma sahip ve halka açık değil.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN