Arda Güler 6 milyon lira bağışladı mı? Gerçek ortaya çıktı

Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak için organize edilen 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına Arda Güler'in 6 milyon TL bağışladığı bilgisinin doğru olmadığı ortaya çıktı. Depremzede çocuklarla çok kez telefonda görüşen ve moral veren genç ismin 6 milyon liralık bağışla alakası olmadığı, bunun sadece isim benzerliği olduğu belirtildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremler Türkiye'yi derinden sarstı. 11 kentte etkili olan depremde çok sayıda bina yerle bir oldu, binlerce vatandaş enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. 13,5 milyon kişiyi etkileyen deprem için Türkiye'de seferberlik ilan edildi, iş insanlarından oyunculara, sporculardan siyasetçilere kadar pek çok isim elini taşın altına koydu.

Deprem felaketinin yaralarını sarmak için organize edilen "Türkiye Tek Yürek" kampanyası ile toplanan miktar 115 milyar lirayı aştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı yardım yayınında gece boyunca gelen telefonlar sonrası 115 milyar 146 milyon 528 bin TL toplandı ve 9 milyon 10 bin adet SMS bağışı yapıldı.

'ARDA GÜLER 6 MİLYON LİRA BAĞIŞLADI' İDDİASI

"Türkiye Tek Yürek" kampanyasına spor camiasından da destek yağdı. Birçok sporcu ve kulüp başkanı bağışta bulunurken, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'in de depremzedeler için 6 milyon lira bağışladığı belirtilmişti. Canlı yayında alt yazıda ismi görünen futbolcu ile ilgili gerçek ortaya çıktı.

Arda Güler 6 milyon lira bağışladı mı? Gerçek ortaya çıktı

KARIŞIKLIĞIN SEBEBİ İSİM BENZERLİĞİ

Anadolu Ajansı muhabiri Süha Gür, Arda Güler'in "Türkiye Tek Yürek" kampanyasına 6 milyon lira bağışladığı bilgisinin doğru olmadığını ve karışıklığın isim benzerliğinden kaynaklandığını belirtti.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA MORAL VERMİŞTİ

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, Kahramanmaraş depreminde enkaz altından kurtarılan çocuklara moral vermek için telefon görüşmelerinde bulundu. Malatya'da evleri kullanılamaz hale geldiği için çadırda kalan 13 ve 9 yaşındaki iki kardeş, Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Arda Güler'den gelen telefonla büyük mutluluk yaşadı.

Arda Güler, depremden 119 saat sonra Kahramanmaraş'ta bir binanın enkazından kurtarılan ve üzerinde Fenerbahçe forması olan 16 yaşındaki Kamilcan Ağdaş ve enkaz altından 113 saat sonra kurtarılan Mesut'la da görüntülü olarak konuştu.

Çocuklara imzalı forma vereceğini söyleyen ve stada davet eden Güler, depremzede çocuklara büyük moral verdi.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN