Araç muayene hizmetleri için yeni karar

Karayolları Trafik Kanunu kapsamındaki araç muayene hizmetinin yeniden özelleştirme kapsam ve programına alınması kararlaştırıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararla, Karayolları Trafik Kanunu kapsamındaki araç muayene hizmeti özelleştirme sürecine dahil edildi ve bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, özelleştirme işlemleri çeşitli yöntemlerle, işletme hakkının devri, mülkiyetin gayri ayni haklarının tesisi, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun diğer hukuki tasarruflar veya kiralama yöntemleriyle gerçekleştirilecek. İhale dokümanları ve sözleşme şartları Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenecek. Kamu hizmetinin kesintisiz sürmesi amacıyla, özelleştirme işlemleri 15 Ağustos 2027'ye kadar tamamlanacak.

MEVCUT ARAÇ MUAYENE HİZMETİYLE İLGİLİ SÖZLEŞME SÜRESİ SONA ERİYOR

ÖİB'den alınan bilgiye göre, araç muayene hizmetinin 20 yıllığına devrine ilişkin özelleştirme ihalesi, 20 Aralık 2004 tarihinde kuzey ve güney olmak üzere iki bölge şeklinde yapılmıştı. İhale sonucunda, yatırımcılarla birinci ve ikinci bölge araç muayene istasyonlarının yapımı, bakımı ve işletilmesine ilişkin imtiyaz sözleşmeleri 15 Ağustos 2007'de imzalanmıştı ve bu sözleşmeler 14 Ağustos 2027'de sona erecek.

Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik’e göre, “Araç muayene ihalesi için imtiyaz sözleşme süresi bitimi tarihinden en az 5 yıl öncesinde gerekli plan, proje, altyapı ve benzeri işlemler başlatılır ve yeni ihale en geç 15 Ağustos 2027 tarihine kadar sonuçlandırılır.” Bu bağlamda, kamu hizmetinin kesintisiz sürdürülmesi amacıyla ÖİB tarafından özelleştirme hazırlık çalışmalarının başlatılması yönünde Cumhurbaşkanı Kararı ile araç muayene hizmetleri yeniden özelleştirme kapsamına alındı.

İMAR PLANI KARARLARI

Öte yandan, bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri de onaylandı. Buna göre, Muğla’nın Bodrum ilçesi Gökçebel Mahallesi’ndeki taşınmaza ilişkin imar planı onaylandı. Ayrıca, Özelleştirme kapsamındaki Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ adına kayıtlı Çorum’un merkez ilçesi Karaca Mahallesi’ndeki taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliği de uygun bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN