Apple açıkladı: Güncelleme alamayacak iPhone modelleri belli oldu

Apple'ın yapay zeka destekli yeni işletim sistemini haziran ayında piyasaya sürmesi beklenirken hangi cihazlarıyla uyumlu olacağı da açıklandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Apple, Geçtiğimiz haftalarda kullanıcıları yapay zekâ destekli bir güncellemenin beklediği bildirilirken şimdi de hangi cihazların güncellemeyi alacağı duyuruldu.

Yeni işletim sisteminde basit komutlara dayanarak görüntüler oluşturup makaleler yazacak Google'ın yapay zekâsı Gemini ile ortak olabileceği konuşulan iOS 18'in şimdiye kadarki en büyük güncellemesi olması bekleniyor.

Ancak daha yavaş bir işlemciye ve daha az belleğe sahip olan ve güçlü özellikleri destekleyemeyen eski donanımlar nedeniyle tüm iPhone'larla uyumlu olamayacak.

SE serisi ve 8 Plus modeli veya daha önceki modeller de dahil olmak üzere 2018'den önce piyasaya sürülen iPhone'ları hâlâ kullanan herkes iOS 18'e erişemeyecek.

Apple açıkladı: Güncelleme alamayacak iPhone modelleri belli oldu

Örneğin; A11 Bionic çipli iPhone (iPhone X, 8 ve 8 Plus) ve A10 Fusion çipli iPhone (iPhone 7 ve 7 Plus) da güncellemeyi etkili bir şekilde destekleyemeyecek.

Eğer iPhone'unuz 11'den 15'e kadar olan bir model ya da ikinci ve üçüncü nesil SE, XR, XS ve XS Max değilse, iOS 18 ve gelecekteki tüm yazılım güncellemelerini alamayacaksınız.

GÜNCELLEME ALAMAYACAK CİHAZLAR

iPhone 5s
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone 7

iPhone 7 Plus
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone SE 1. Nesil

Apple açıkladı: Güncelleme alamayacak iPhone modelleri belli oldu

iOS 18 UYUMLU CİHAZLAR

iPhone XR
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone SE 2. ve 3. Nesil

iPhone 11, Pro, Max
iPhone 12, Mini, Pro, Pro Max
iPhone 13, Mini, Pro, Pro Max
iPhone 14, 14 Artı, 14 Pro, 14 Max
iPhone 15, Artı, Pro, Pro Max

Apple'ın iOS 18 ile ağırlık verdiği yapay zekâ özelliği sayesinde Siri'yi geliştirdiği ve daha doğru yanıtlar vermeyi amaçladığı belirtilirken, mesaj uygulamasında ise soruları yanıtlayıp cümleleri otomatik tamamlaması bekleniyor. Ayrıca haritalar ve ekran düzenleme gibi özelliklerin de geliştirileceği konuşuluyor.

Apple genellikle yeni iOS sürümüne ayak uyduramayan iPhone modellerini üretimden kaldırıyor ancak bu yıl yedi ve sekiz serilerini korumaya devam ediyor.

Apple açıkladı: Güncelleme alamayacak iPhone modelleri belli oldu

Apple'ın iOS 18'i 10 - 14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) tanıtması bekleniyor. WWDC, genellikle iPhone, Mac, iPad, Apple Watch ve TV için yeni işletim sistemi tanıtımıyla başlar ancak bu yıl yeni çıkan Vision Pro'nun sahipleri de bir güncelleme alabilir.

Apple iPhone 15 ile istediği sıçramayı pek de yakalayamadı. Eylül ayında piyasaya sürülen telefon, kullanıcılardan gelen şikayetlerle sık sık eleştirildi. Malzemenin değiştiği, telefonlarının aşırı ısındığına dair şikayetler sosyal medyada sık sık yer aldı. Teknoloji meraklıları; kullanıcıların yaşadığı bu hüsranı şirketin bu yılki WWDC ile gidermesi bekleniyor.

iOS 18'in beta testinin temmuz ayında kullanıma sunulması ve genel çıkış tarihinin Eylül 2024'te olması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN