Annelere verilen destekler artıyor: Toplamda 1700 TL Destek geliyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen destekler artıyor. Annelere tam üç tane destek verilecek. İşte detaylar…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Her geçen gün destek ödemeleri artıyor. Günümüz ekonomik zorluklarında dar gelirli aileler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir adım daha attı. Ekonomik zorluklar altında ezilen vatandaşlar için Bakanlık harekete geçti. Ekim yapılan yardım 9 milyarı aşarken önümüzdeki ayarlarda annelerimize yapılan destek üç çıkacak.

Dar gelirli aileleri biraz da olsa rahatlatacak olan destekler ev hanımı veya çalışan fark etmeksizin verilecek. Sadece gerekli şartların sağlanması gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardım Programlarımız kategorisinde yer alan aile bölümünde, Doğum Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı olarak üç farklı alanda toplam 1700 TL verecek.

Doğum Yardımı Destek Ödemesi

15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren canlı doğum gerçekleştiren Türk vatandaşlarına ve Mavi Kart sahiplerine doğum yardımı yapılıyor. Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL ödeme tek seferde yapılacak.

Çoklu Doğum Yardımı

Çoklu doğum ile dünyaya gelmiş 0-2 yaş aralığındaki çocuklar için destek verilecek. Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (1.833,45 TL) az olan hanelere, ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir 400 TL olarak yapılacak.

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Nakit Yardım Programı

Eşi vefat etmiş kadınların bulunduğu hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikâhlı eşini kaybetmiş kadınlara ödemeler her ay için hesaplanıp 1000 TL olarak 2 ayda bir verilecek.

Eğer yukarıdaki şartlara sahipseniz aşağıdaki linkten sosyal yardım başvurusunu yapabilirsiniz.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU SAYFASI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN