Anakartlarda Mantar Devrimi

Parçalarında mantar kullanan bir bilgisayar gerçek olmaya yakın. Ancak bu bilgisayarda muhtemelen Crysis'i oynayamayacaksınız...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

PC anakartlarının tasarımı ve üretiminin maliyetleri sessiz bir şekilde artıyor. Ancak, PC anakartlarının maliyetini düşürmek için kullanılabilecek başka malzemeler de olabilir. Popular Science, İngiltere'de mantarları PC'lere entegre etmeye çalışan bir bilgisayar laboratuvarının varlığını açıkladı.

Unconventional Computing Laboratory (UCL) biyolojik ya da kimyasal sistemler kullanan bilgisayar ve teknoloji prototipleri üzerinde çalışıyor. Buna PC anakartlarında mantar kullanılması da dahil. Makale şöyle diyor: “Mantar bilgisayarlarda miselyum -mantarın dallanan, ağ benzeri kök yapısı- bir bilgisayarın elektronik bileşenlerinin yanı sıra iletken olarak da işlev görür. Elektrik sinyallerini alıp gönderebilirler ve hafızalarını koruyabilirler.”

Elbette bir sonraki oyun bilgisayarınızın anakartında mantar kullanması pek olası değil, çünkü bu mantarlar üst düzey bilgisayar işlemlerini gerçekleştirecek ya da Crysis'i çalıştıracak kapasiteye sahip olmayacaklar. Ancak, daha az güç kullanabilen daha düşük kaliteli bilgisayarlar için kullanılabilirler. Ayrıca, bir şey onlara zarar verirse kendi kendilerini onarmaları sağlanabilir ve konfigürasyonlarını hızlı bir şekilde değiştirebilirler.

Bu araştırma, internette satışa sunulacak bir mantar PC'den hala çok uzak olsa da, gelecekteki anakartlar için kesinlikle çok ilginç bir seçenek.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN