Acının Yerini Bir Başka Acı Alıyor

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME:

    Dünyanın sonunu bu sessizlik getirecek. Bu, bir araya gelindiğinde oluşan sessizlik. Yalnızken bağırıp toplanınca susuyoruz. Masada kalıyor her şey. Artık susmasak mı?

Öyle bir yerdeyiz ki, artık neyeüzüleceğimize, neye acı duyacağımıza şaşırır hale geldik. Acının yerini başkabir acı alıyor burda. Normal gelişmeyen şeyler var burda. Mutluluk, sevinç, çokuzağımızda kaldı artık. Sabah uyanıyoruz ve yeni bir acıya buruşturuyoruzyüzümüzü. Ama susuyoruz. Ama konuşmuyoruz. Ama kıyameti koparmamız gerekiyor.Ama kıyamet kopmuyor. Sessizlik, mükemmel bir sessizlik. Böyle olmamalıydı.

Küçük erkek kardeşimiz kız kardeşimize tokatattığında kızmalıydık, abimiz yengemize hakaret ettiğinde tepki koymalıydık,eniştemiz teyzemize şiddet uyguladığında uyarmalıydık, komşumuz sekiz çocuklueşini öldürmekle tehdit ettiğinde ve eninde sonunda intihar etmeyezorladığında, gidip başsağlığı dilemek yerine suç duyurusunda bulunmalıydık... İyi şeylere örnek bulunmazken kötü şeye buncaörnek bulunan bu yerde yaşamak değil de yaşamın içinden geçmek belki deyaşadığımız. Amin Maalouf'un da dediği gibi : 'Her şeye üzülen ama hiçbir şeyleilgilenmeyen insanlar…' Yani bizler, bize dokunmayan yılan bin yılyaşasıncılar. Biz her şeyin fotoğrafını çekip hiçbir şeye karşı koymayanlar.

Şimdi bunca şey olurken, anlatmaya cüretedemiyorum ve şöyle değiştiriyorumCamus'nün şu meşhur sözünü ( 'Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanlarınnasıl öldüğüne bakın.' ) : Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, sosyal medyahesaplarında tt olan şeylere bakın!

#EmineBulut, #ŞuleÇet , #CerenDamar #ÖzgecanAslan #MünevverKarabulut , #...

SON 5 YAZISI

PEKİ YA SONRA?

13 Temmuz 2021 11:15

OKU

Henüz Gören Yok!

30 Mayıs 2020 17:31

OKU

Sanata Dair Karalamalar

21 Mayıs 2020 10:12

OKU

KARMAŞA

16 Mayıs 2020 12:34

OKU

SOSYAL MEDYA VE BEDENİN İNŞASI

02 Mayıs 2020 22:20

OKU