Yasin Aktay'dan soğan çıkışı: 'Soğan, konfora alışanların geçmişe özlemidir'

Soğan fiyatlarıyla ilgili tartışmaya Yasin Aktay da katıldı. Aktay'ın açıklamaları sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki ile karşılandı.

TAKİP ET:
Haber Merkezi

Soğan fiyatları son zamanlarda artan fiyatından dolayı vatandaşın cebini yakmaya başladı. Soğan fiyatlarıyla ilgili tartışmaya katılan AK Parti Siirt eski milletvekili Yasin Aktay, ''Hz. Musa kölelere özgürlük verdi, kapris yapıp soğan istediler'' dedi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, soğan fiyatlarının bir hafta içerisinde düşeceğini söyledi.

Yasin Aktay, “Soğan sembolizmi ve özgürlük” başlıklı köşe yazısında, “Özgürlük, doya doya yaşanacak, tadı çıkarılacak ve insanlık onurunu hissettirecek en değerli erdeme kavuşulmuş. İsrailoğulları bunun değerini bilip şükrünü ifade edecek yerde Hz. Musa'ya yapmadıkları kaprisi bırakmıyorlar” ifadelerini kullandı.

Yazının devamında, “Uzun süre bir bakıma ekmek elden su gölden ve özgürce bir hayat yaşamaktayken bir süre sonra ‘hep bunları mı yiyeceğiz? Yok mu başka bir şey, hani soğan, hani sarımsak, mercimek?' diye söylenmeye başlıyorlar” dedi.

Aktay'ın söz konusu yazısı sosyal medyada tepkilere neden olurken, bazı kullanıcılar "Bir soğana yenileceksiniz" yorumunda bulundu.

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt Tekstil Fabrikasına Personel Alınacak
Siirt Üniversitesi Hakkında Şok İddia! Öğretim üyesi, milyonlarca lira ile kayıplara karıştı
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te sürücüsünün kontrolünden çıkan traktör şarampole devrildi
28. Dönem CHP Siirt Milletvekili Adayı Zakir Kızılay, Mansur Yavaş İle Görüştü
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR