Yaşar Arvas: ''Siirt Elektrik Altyapısında Türkiye'nin Örnek İli Oldu''

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, DicleFest açılışında yaptığı konuşmada, Siirt'in elektrik altyapısına yapılan yatırımlar sayesinde kayıp-kaçak oranının yüzde 26'dan yüzde 3'e düştüğünü belirterek, 'Siirt bugün Türkiye ortalamasının altında, örnek bir şehir haline geldi' dedi.

Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yürüttüğü yatırımlar kapsamında şimdiye kadar 60 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirdiğini, önümüzdeki 5 yılda ise 60 milyar TL'lik yeni yatırımı hayata geçireceğini duyurdu. Siirt'te düzenlenen DicleFest açılışında konuşan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, Siirt'in elektrik altyapısına yapılan yatırımlarla Türkiye'ye örnek olduğunu vurguladı.

Siirt Park AVM açık otoparkında gerçekleştirilen törene, Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Tivnikli, Dicle Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay ve Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Bugüne kadar Siirt'in elektrik altyapısına 4 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını belirten Arvas, önümüzdeki yıllarda kırsal alan da dhil olmak üzere 2,5 milyar TL tutarında ek yatırım planladıklarını ifade etti. Arvas, 'Hizmet bölgemizde en düşük kayıp-kaçak oranı Siirt'te. Şehir merkezinde oran yüzde 26'dan yüzde 3'e kadar gerileyerek Türkiye ortalamasının altına düştü. Bu, ülkemiz için de önemli bir başarı hikyesi' dedi.

2013'ten bu yana Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta akıllı şebeke dönüşümü, kırsal yatırımlar ve aydınlatma projeleriyle toplam 60 milyar TL yatırım yaptıklarını söyleyen Arvas, 'Önümüzdeki 5 yılda yapacağımız 60 milyar TL'lik yatırımla toplam katkımız 120 milyar TL'yi aşacak' diye konuştu.

Dicle Elektrik'in Siirt kırsalında 2013-2025 yılları arasında 106 köyde yaklaşık 700 milyon TL'lik yenileme çalışması yaptığı kaydedilirken, önümüzdeki 10 yıl içinde kırsal akıllı şebeke dönüşümüne yönelik 382 proje kapsamında 2,5 milyar TL daha yatırım yapılacağı belirtildi.

Siirt'te üçüncüsü düzenlenen DicleFest etkinliği ise 24 Eylül'de başladı. 'Enerjisi Bitmeyen Festival' mottosuyla düzenlenen festivalde konserler, tiyatrolar, çocuk etkinlikleri ve enerji teknolojilerinin sergilendiği deneyim alanları Siirtlilerle buluşuyor.

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme