Vali Atik: ''Umre'den Gelen 8 Vatandaşımız Temiz, 2'sini Daha Sonra Açıklayacağız''

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt'te, Genişletilmişİl Hıfzıssıhha Kurul Toplantısında konuşan Vali Ali Fuat Atik, ''Koronavirüsşüphesi ile 8 vatandaşımızdan alınan numuneler temiz çıkmış, 2 vatandaşımızında analiz sonuçlarını ayrıca kamuoyu ile paylaşacağız.'' dedi.

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınınakarşı bakanlıklar tarafından alınan tedbir kararlarının Valilikleregönderilmesi üzerine, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Atik başkanlığındatoplanarak bir dizi karar alındı.

Toplantıya, ValiYardımcısı Zihni Yıldızhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Ömür Emre, sağlıkçalışanları ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda, İl SağlıkMüdürlüğü tarafından ilimizde alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar ile ilgilisunum yapıldı.

Son dönemde DünyaSağlık Örgütü tarafında pandemi olarak da ilan edilen Korona Virüs (COVID-19)nedeni ile ilimizde alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda konuşan ValiAli Fuat Atik, Vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek içinSağlık Bakanlığı ile koordineli olarak tüm Bakanlıklar tarafından gerekliönlemlerin alınması için düzenlemeler yapılarak, önlem paketlerinin yayınlanarakuygulamaya geçildiğini belirtti.

Vali Atik, ''Ülkemizintüm kamu kurum ve kuruluşları Yeni Tip Koronavirüse karşı dünyaya örnek birşekilde mücadele edildiğini vurgulayan Vali Atik, 'Vatandaşlarımızın buhusustaki farkındalığının artması daha etkin bir mücadele sağlayacağını, salgınınyayılmasını önlemek için sosyal ortam etkileşimini mümkün olduğunca azaltmanınbüyük bir önem arz ediyor.'' dedi.

Koronavirüs 'ün alacağımız tedbirlerden daha güçlü olmadığına dikkat çeken Vali Atik, Bizler de ilimiz özelinde bu çalışmaları titizlikle uyuyoruz' dedi.

Vali Atik, 'Yurtdışı veUmre ziyaretinden dönen (10) vatandaşımız Korona virüs şüphesi ile Siirt DevletHastanesinde gözlem altında tutulmuş, (8) vatandaşımızdan alınan numunelertemiz çıkmış, (2) vatandaşımızın da analiz sonuçlarını ayrıca kamuoyu ilepaylaşacağız. Özellikle bu süreçte vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamalarını,ziyaretçi kabul etmemelerini ve kendilerini iyi bir şekilde izole etmeleriniistiyoruz.' dedi.

Vali Atik, ''İlimizdetüm resmi kurum ve kuruluşlar, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları,gerçek ve tüzel kişiler tarafından bakanlıklarca yayınlanan tüm genelge,yönerge, talimat ve tavsiye kararlarına uyulması, tüm resmi özel kurum vekuruluşların kendi önlemlerini genelge, yönerge, talimat ve tavsiye kararlarınagöre alması ve uygulaması, kamu düzeninin sağlanması, sağlık kuruluşlarındagerekli güvenlik önlemlerinin alınması, vatandaşlarımızın da bu kararlarariayet etmeleri bu salgına karşı mücadelede etkili başarılı olmamızısağlayacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardındantoplantıda, ilimizde Koronavirüsüne karşı alınacak önlemler ve yürütülecekçalışmalar ele alınarak görüşüldü.

UNUTMAYALIM...
KORONAVİRÜS, ALACAĞIMIZ TEDBİRLERDEN DAHA GÜÇLÜ DEĞİLDİR.