Türk Lirası'nın geldiği durum: Papua Yeni Gina kinası bile para birimimizi üçe katladı

TAKİP ET:
Yahya Kara

Geçtiğimiz üç ayda toplamda 400 baz puan faiz indiren Merkez Bankası, faizi yüzde 15'e çekti. Eylül, ekim ve kasım aylarında seri bir şekilde faiz indirimine gidilirken, TL'de sert değer kaybı yaşandı ve dolar 10,99'la rekor tazeledi. TL, 2021 yılında dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi oldu. Ancak TL'nin değer kaybı sadece dolar karşısında değil. TL, Papua Yeni Gine kinası karşısında bile değer kaybı yaşıyor. Şu sıralar 1 Papua Yeni Gine kinası 3,07 liraya denk geliyor.

Dolar, Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası TL karşısında hızlı bir artışa geçti. Karar öncesi 10,48'e kadar gerileyen kur, kararla birlikte 10,99'a çıkarak rekor kırdı.

TL EN ÇOK DEĞER KAYBEDEN PARA BİRİMİ

TL, 2021 yılında dolar karşısında en çok değer kaybeden para oldu. 2021 genelinde kur yüzde 39 yükseldi. Değer kaybı bakımından TL'den sonra en çok eriyen para birimi ise Arjantin pesosu oldu. Arjantin pesosunda yaşanan değer kaybı yüzde 19 oldu. Yani değer kaybı bakımından TL en yakın rakibini 2'ye katladı.PAPUA YENİ GİNE PARASI BİLE TL'Yİ 3'E KATLADI

Ancak TL'nin değer kaybı sadece dolar karşısında değil. TL, Papua Yeni Gine kinası karşısında bile değer kaybı yaşadı. 18 Kasım saat 15.46 itibarıyla 1 Papua Yeni Gine kinası, 3,07 liraya eş değer.

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt Üniversitesi Hakkında Şok İddia! Öğretim üyesi, milyonlarca lira ile kayıplara karıştı
Siirt Tekstil Fabrikasına Personel Alınacak
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te boynuna ip dolanan Muhammed Asaf, ambulans helikopterle sevk edildi
Siirt'te sürücüsünün kontrolünden çıkan traktör şarampole devrildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR