Şırnak'tan Suudi Arabistan'a İlk Direkt Uçuşla Giden 220 Umreci Memleketine Döndü
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'ndan Suudi Arabistan'a ilk kez yapılan direkt uçuşla Umre ziyaretine giden 220 kişi, dönüş seferiyle memleketlerine ulaştı. Tarihi gün olarak nitelendirilen sefer, Şırnak'ın havayolu ulaşımında yeni bir dönemin kapısını araladı.
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'ndan Suudi Arabistan'a ilk kez gerçekleştirilen direkt uçuşla Umre'ye giden 220 yolcu, Medine'den Şırnak'a yapılan dönüş seferiyle kente dönmenin mutluluğunu yaşadı. Southwind Airlines'a ait A321 tipi uçakla gece saatlerinde Şırnak'a inen vatandaşlar için havalimanında karşılama programı düzenlendi.
18 Kasım'da yapılan ilk seferle Medine'ye yolcu edilen vatandaşların Umre ziyaretini tamamlayarak memleketlerine doğrudan dönmesi, bölgede büyük sevinç yarattı.
'Bu seferlerin devam etmesini istiyoruz'
Yolculardan Veysi Duruk, yıllardır çevre illere gitmek zorunda kalınan dini seyahatlerin artık doğrudan Şırnak'tan yapılmasının büyük bir kolaylık sağladığını belirterek, 'Hem giderken hem dönerken memleketten uçağa binmek tarif edilmez bir duygu. Bu seferlerin sürekli hale gelmesi Şırnak halkı için büyük bir mutluluk olacaktır. Emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum' dedi.
Bir diğer yolcu Üzeyir Budak ise dönüşte yapılan karşılamanın kendilerini çok duygulandırdığını ifade ederek, 'Buradan gittiğimiz gibi yine burada karşılanmak anlatılamaz bir his. Allah herkese nasip etsin' diye konuştu.
'Şırnak için tarihi bir gün'
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Müdürü Şükrü Benek, direkt Suudi Arabistan uçuşlarının kent için önemli bir eşik olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
'Medine'ye uğurladığımız 220 yolcumuzu aynı şekilde Şırnak'ta karşıladık. Daha önce bölge halkı Mardin, Diyarbakır veya Batman'dan seyahat etmek zorunda kalıyordu. Şimdi ise Şırnak'tan direkt uçuş yapılması bizim için tarihi bir adım. Vatandaşımıza doğrudan kendi şehrinde hizmet verebilmek büyük bir gurur.'
Benek, havalimanının bölge için önemli bir merkez haline geldiğini belirterek, 2025 yılının ilk 11 ayında 400 bin yolcuya hizmet verdiklerini açıkladı. Ayrıca Hac seferleri için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, 'Talep olduğu sürece yeni seferleri hayata geçirmeye hazırız' ifadelerini kullandı.
Pasaport ve kimlik kontrollerinin tamamlanmasının ardından vatandaşlar ailelerine kavuşarak dönüş sevincini yaşadı.