Siirt'ten Japonya'ya Uzanan Büyük Başarı

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt Üniversitesinde Araştırma Görevlisi Dr. Ersin Çiçek, Japon Atom Enerjisi Ajansı projesinde resmi üye olarak katıldı.

Fen Edebiyat FakültesiFizik bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Ersin Çiçek Japonya'da Yüksek EnerjiHızlandırıcı Araştırma Organizasyonu'nda (KEK High Energy Accelerator ResearchOrganization) araştırmacı olarak yer aldı.

Siirt Üniversitesi AraştırmaGörevlisi Ersin Çelik Japon Atom Enerjisi Ajansı (JAEA), içinde bulunan JaponyaProton Hızlandırıcı Araştırma Merkezi (J-PARC) tesisinde kurulan ve çalışmalarıdevam eden 'Muon LINAC For Muon g-2/EDM Experiment' projesine resmi üye olarakkatıldı.

Atom altı temelparçacıklardan biri olan 'Müon' parçacığı hızlandırılıp enerji kazandırıldığı'Muon LINAC For Muon g-2/EDM Experiment' projesinin ilk etabında atom altıtemel parçacıklardan biri olan müon parçacığını hızlandırma ve soğutmayöntemleri üzerine çalışan araştırmacılar, mevcut yöntemlerin yaklaşık on katıetkinliğinde bir soğutma yöntemi geliştirdi.

Projenin sonrakietabında resmi üye olarak görev alan Arş. Gör. Dr. Ersin Çiçek ile birlikte; hızlandırıcıkovuğu ve kovuğa gereken radyo frekans gücünü sağlamak için bir bağdaştırıcıgeliştirildiği belirtildi.

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt'te 'Forex' operasyonu: gözaltılar var!
BUNLARA DA BAKIN
AK Parti Siirt İl Başkanı Özturan Anneler Gününde Şehit Anneleriyle Bir Araya Geldi
Vali Kızılkaya, Şehit Ailesini Ziyaret Etti ve Anneler Gününü Kutladı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR