Siirt'te Vefa Destek Grubu Yaşlı Vatandaşlar İçin Seferber Oldu

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt Valiliği ve ilçe kaymakamlıkları bünyesinde kurulan Vefa SosyalDestek Grupları, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarınihtiyaçlarını karşılayarak vatandaşlara evde hizmet veriyor.

Korona virüs tedbirleri kapsamında evden çıkamayan 65 yaş üstüvatandaşlar ile kronik hastaların mağdur olmaması için oluşturulan destekgrupları, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti.

Siirt Valiliği, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları, evden çıkamayan 65yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlar için seferber oldu. İlçeKaymakamlıkları, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, SosyalYardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İlMüdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yalnız yaşayan, 65 yaş üstü vatandaşlarınihtiyaçlarını karşılamak için il genelinde geniş kapsamlı çalışma yapıyor.İhtiyaçlarını 112, 155 ve 156 numaralar aracılığıyla ileten vatandaşlarınistekleri Jandarma, Polis ekipleri ile Vefa Destek Gurupları tarafından vatandaşlarınevlerine bırakılıyor.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Vali Ali Fuat Atik, koronavirüs önlemleri kapsamında İçişleriBakanlığının yayınlamış olduğu genelge kapsamında Siirt merkez ve ilçelerinde VefaSosyal Destek Grubu oluşturulduğunu söyledi.

Vali Atik, 'Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üstüvatandaşların gereksinim duyduğu ihtiyaçları karşılamaya devam ediyoruz. 112,155 ve 156 numaralar aracılığıyla ekiplerimize ulaşan vatandaşlarımızın ihtiyaçduydukları malzemeleri birimlerimize bildirmeleri yeterlidir. Pazar gününden buyana il merkezi ve ilçelerimizde toplam 177 vatandaşımızın temel ihtiyaçlarınıkarşıladık. Vatandaşlarımızın taleplerini en hızlı bir şekilde karşılamayaçalışıyoruz. Ayrıca İhtiyaç sahibi olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza SosyalYardımlaşma Vakfı aracılığıyla da gıda ve temizlik yardımı yapıyoruz.' dedi.

Bakanlıklarımız ve Valiliklerimizce belirlenen tedbirlere uymanın hayatiöneme sahip olduğunu kaydeden Vali Atik, '65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığıolan vatandaşlarımız evde kalmaları kendi sağlıkları, toplum sağlığı açısından büyükönem taşıyor. Tüm vatandaşlarımızı tedbirli olmaya, alınan önlem ve kurallarauymalarını istiyoruz.' diyerek sözlerini tamamladı.

Uygulamalardan memnun olduğunu ifade eden vatandaşlar da, 'Evlerimizdegönül rahatlığıyla kalabiliyoruz. Allah devletimize, milletimize zevalvermesin.' dedi.