Siirtli Öğrenciler 'En Sevgili' İçin Yarıştı

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt'te ortaokul öğrencileri, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed'e (S.A.S) en güzel mektubu yazmak için birbiriyle yarıştı.

İl Müftülüğü ve Şehit Polis Hayrettin Şişman Ortaokulu yönetimincedüzenlenen yarışmada, 1 buçuk aylık sürede Peygamber'in hayatını araştıranöğrenciler, en güzel mektubu yazmak için yarıştı.

Dereceye giren ilk üçe giren öğrenci, yazdığı mektubu EnsarCami minberinde okudu.

Etkinlikte dereceye giren öğrencilere 250'şer lira paraödülü verildi.

Okul Müdürü Abbas Balcı, yaptığı açıklamada, İl Müftülüğü veokul yönetimince öğrencilerin Peygamberimizi tanımak ve sevmek amacıyla böylebir yarışma düzenlediklerini kaydetti.

Balcı, etkinliğin amacına ulaştığını belirterek, birbirindengüzel mektuplar yazan öğrencileri tebrik etti.

Okulun din kültürü öğretmeni Şeyma Kuyumcu ise PeygamberEfendimiz Hz. Muhammed'e duygu ve düşüncelerini aktarmak için bir mektupyarışması düzenlediklerini ifade etti.

Çocuklar arasında tatlı ve hayırlı bir rekabet yaşandığınadikkat çeken Kuyumcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Amacımız Peygamber Efendimizi tanıyıp, öğrencilerimizetanıtıp, onlar arasında gerçekten duygu ve düşüncelerini almaktı. Rehberöğretmenlerimizle beraber en iyi 3 mektubu seçtik. Gerçekten mektuplar çokgüzel yazılmıştı. Öğrencilerimize 1.5 aylık bir süre vermiştik. Bu sürezarfında Efendimizi araştırmışlar zaten amacımız da buydu. Bu dünyada örnekalacağımız en mükemmel insan efendimizi çok güzel örnekler ve dersler çıkararakbana geri dönüş verdiler. Allah, hepimize Peygamber yolunda gitmeyi nasipetsin. Çocuklarımızı tebrik ediyorum.'

Cami İmam Hatibi Ramazan Toprak ise Mevlid-i Nebi Haftasındaböyle bir etkinliğin yapılmasının anlamlı olduğunu belirtti.

Peygamberi tanımak amacıyla gerçekleştirilen yarışmadaöğrencilerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e mektuplar yazdığını kaydedenToprak, 'Amacımız çocuklarımız Hz. Peygamberle büyüsünler. Peygamberimizitanısınlar, o güzel ahlakını, yaşantısını hayatlarına yansıtsınlar. Böyleliklebu çocuklarımızın eliyle inşallah huzurlu günler göreceğiz. Emeği geçen herkeseteşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.