Siirt Üniversitesi'nde Bahar Yarıyılı ders kayıt ve harç takvimi açıklandı
Siirt Üniversitesi, 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı katkı payı (harç) ödemeleri ile internet üzerinden ders kayıt işlemlerine ilişkin takvimi duyurdu. Ders kayıtları 9-13 Şubat 2026 tarihleri arasında yapılacak, bahar yarıyılı ise 16 Şubat'ta başlayacak.
Siirt Üniversitesi tarafından yapılan duyuruya göre, 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı ders kayıt işlemleri 9-13 Şubat 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Birinci öğretimde öğrenim süresini uzatan öğrenciler ile ikinci öğretim öğrencileri, harç ücretlerini Ziraat Bankası'nın Türkiye genelindeki şubeleri veya ATM'leri aracılığıyla, öğrenci numaralarını bildirerek ve herhangi bir ek ücret ödemeden yatırabilecek.
Üniversite yönetimi, katkı payı ödemeleri ve ders kayıtlarının belirtilen süre içinde yapılmasının zorunlu olduğunu vurguladı. Süresi içinde harç ücretini yatırmayan ve ders kaydını tamamlamayan öğrencilerin kayıtlarının yenilenmeyeceği belirtilerek, öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için takvime dikkat etmeleri istendi.
Normal öğrenim süresini aşan engelli öğrenciler ile ikinci öğretimde öğrenim gören engelli öğrenciler için engel oranında harç indirimi uygulanacağı bildirildi. Ayrıca Ön Lisans-Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği gereği, üçüncü yarıyıldan itibaren öğrencilerin bir yarıyılda en fazla 45 AKTS'lik ders alabileceği hatırlatıldı.
Ders kayıt sürecinde öğrencilerin öncelikle alttan kaldıkları dersleri seçeceği, kredi veya AKTS durumlarının uygun olması halinde üst sınıflardan ders alabilecekleri ifade edildi. Harç ödemesinin ardından ders kayıtlarının internet üzerinden yapılacağı, kayıtların geçerli sayılabilmesi için danışman onayının zorunlu olduğu kaydedildi.
Öte yandan ikinci öğretim öğrencileri için başarı esaslı düzenlemelere de yer verildi. 2025-2026 Güz Dönemi'nde belirlenen asgari derslerden başarılı olan ve başarı sıralamasında ilk yüzde 10'a giren ikinci öğretim öğrencilerinin, birinci öğretim öğrencilerinin ödediği katkı payı kadar öğrenim ücreti ödeyeceği bildirildi. Bu kapsamdaki öğrencilerin yatırması gereken harç tutarlarının Ziraat Bankası'na bildirildiği aktarıldı.
Siirt Üniversitesi'nde 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı'nın 16 Şubat 2026 tarihinde başlayacağı, ders ekle-sil haftasının ise 16-20 Şubat 2026 tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.