Siirt'teki Eti Bakır Madeninde Çalışan Sayısı Belli Oldu

Siirt'in Şirvan ilçesinde faaliyet gösteren Eti Bakır Madenköy Bakır İşletmesi'nde toplam 848 personelin çalıştığı öğrenildi. Çalışanların önemli bölümünün Siirt nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenirken, maden işletmesi Siirt dışında 36 farklı ilin nüfusuna kayıtlı çalışanlara da istihdam sağlıyor.

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Madenköy'de faaliyet gösteren Eti Bakır Maden İşletmesi'nde çalışan personelin nüfus kayıtlarına göre dağılımı belli oldu. İşletmede toplam 848 kişi görev yaparken, çalışanların önemli bir bölümünün Siirt nüfusuna kayıtlı olduğu görüldü.

Çalışanların Yüzde 84'ü Siirt ve Batman Nüfusuna Kayıtlı

Nüfus kayıtlarına göre yapılan dağılımda, Madenköy nüfusuna kayıtlı 87 kişi işletmede çalışıyor. Bu sayı toplam çalışanların yüzde 10'unu oluşturuyor.

Madenköy dışındaki Şirvan köyleri ve ilçe merkezi nüfusuna kayıtlı 262 kişi bulunurken, bu grubun toplam çalışanlar içerisindeki oranı yüzde 31 olarak hesaplandı. Şirvan dışındaki ilçeler, Siirt merkez ve Batman nüfusuna kayıtlı çalışanların sayısı ise 363 oldu. Bu grubun oranı yüzde 43 olarak kayıtlara geçti.

Böylece Siirt ve Batman nüfusuna kayıtlı çalışanların toplam sayısı 712'ye ulaşırken, çalışanların yaklaşık yüzde 84'ünü oluşturdu. Siirt ve Batman dışındaki illerin nüfusuna kayıtlı çalışan sayısı ise 136 olarak açıklandı.

36 Farklı İlin Nüfusuna Kayıtlı Çalışan Bulunuyor

Eti Bakır Madenköy işletmesi, Siirt dışından gelen çalışanlara da ev sahipliği yapıyor. Verilere göre Siirt ve Batman dışında 36 farklı ilin nüfusuna kayıtlı 136 kişi işletmede çalışıyor.

İl bazındaki dağılımda en fazla çalışan Rize nüfusuna kayıtlı 21 kişi olurken, Rize'yi Şırnak 12, Trabzon 7 ve Mardin 6 çalışanla takip ediyor.

Kastamonu, Diyarbakır ve Artvin nüfusuna kayıtlı 5'er kişinin çalıştığı işletmede; Kahramanmaraş, Hatay, İstanbul, Elazığ, Bitlis, Bingöl, Ankara, Amasya ve Adıyaman nüfusuna kayıtlı 3'er çalışan bulunuyor.

Konya, Gaziantep, Erzurum, Çankırı, İzmir, Adana, Sivas, Ordu, Van ve Osmaniye nüfusuna kayıtlı çalışanların sayısı ise 2'şer olarak belirlendi.

Manisa, Hakkari, Gümüşhane, Sinop, Şanlıurfa, Uşak, Karaman, Ardahan, Afyonkarahisar ve Kırşehir nüfusuna kayıtlı birer kişinin de işletmede çalıştığı kaydedildi.

Maden İşletmesi Bölge İstihdamında Önemli Rol Oynuyor

Toplam 848 kişinin istihdam edildiği Eti Bakır Madenköy işletmesi, başta Şirvan ve Siirt olmak üzere bölge istihdamında önemli bir rol üstleniyor.

Veriler, işletmenin yalnızca Siirt ve çevresinden değil, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen çalışanlara da istihdam sağladığını ortaya koyarken, 36 farklı ilin nüfusuna kayıtlı çalışanların Siirt'te çalışıyor olması işletmenin bölgesel istihdam açısından dikkat çeken konumunu gözler önüne seriyor.

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme