Siirt'te Kaçak Elektrik Oranı Açıklandı

TAKİP ET:
Yahya Kara

Dicle Elektrik, hizmet bölgesi olan Diyarbakır, Şanlıurfa,Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerindeki kayıt dışı tüketim oranının yüzde54.9 olduğunu açıkladı.

Dicle Elektrik'ten yapılan yazılı açıklamada,özelleştirmenin gerçekleştirildiği 2013 yılında dağıtım bölgesindeki kayıt dışıtüketim oranının yüzde 80'lerde olduğu bildirildi. Bu oranın aşağıya çekilmesiamacıyla devir sonrasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK'nınpolitikaları doğrultusunda 2 milyar 622 milyon liralık yatırımgerçekleştirildiğine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

''Gerek yatırımlarla enerji altyapısının güçlendirilmesi,gerekse sahada sürdürülen kaçakla mücadele çalışmaları sayesinde 2018 sonuitibariyle dağıtım bölgemizdeki kayıt dışı tüketim oranı yüzde 54.9'adüşürülmüştür. Devam eden yatırım ve saha çalışmaları sayesinde gerçekleşen budüşüşün, artarak devam edeceği görülmektedir.''

Aynı iyileşmetahsilatta yaşanmadı

Açıklamada, kayıt dışı tüketimde yaşanan iyileşmeye rağmentahsilat konusunda bu oranda iyileşme sağlanamadığına, bu sebeple de tahsilattayaşanan sıkıntıların aşılması için borçlu abonelerin icraya sevk işlemlerinebaşlandığına da yer verilen açıklamada, sosyal medyada, son günlerde DicleElektrik sorumluluk bölgesini teşkil eden 6 ildeki kayıt dışı tüketim ileilgili kaynağı belli olmayan paylaşımların yer aldığı kaydedildi. Açıklamada,''Bu paylaşımlarda dağıtım bölgemiz için ifade edilen kayıt dışı tüketim oranı,gerçeği yansıtmamaktadır'' ifadelerine yer verildi.

5 Milyar kWh enerjitasarrufu sağlandı

Bölgede kayıt dışı tüketim oranın 2019 yılında daha dadüşeceğine yer verilen Dicle Elektrik açıklamasında, bir önceki yıla göre abonesayısının yüzde 6 büyüdüğü, buna karşılık enerji çekişinde ise 200 milyon kWhdüşüş yaşandığına dikkat çekildi. Bu çalışmaların sonucunun 2013 yılı şirketözelleştirmesi ile karşılaştırıldığında, halihazırda yıllık bazda 5 milyarkWh'ın üzerinde ilave bir enerjinin kayıt altına alındığına da yer verilenaçıklamada, önemli miktarda enerji verimliliği sağlandığı ayrıca enerji tasarrufundabulunulduğu belirtildi.

ÇOK OKUNANLAR
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt'te 'Forex' operasyonu: gözaltılar var!
Siirt'te trafik polislerinden sürpriz uygulama: Motosiklet sürücülerine ceza yağdı!
Türkiye'nin En Az Gelişmiş İlçeleri Belli Oldu! Listede Siirt'ten 2 İlçe Var
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te kamyonun çarptığı adam hayatını kaybetti
Siirt'te, EĞİTİM-SEN'li Öğretmenler İş Bırakacak!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR